Sterk FC Emmen 2 laat naast RKC Waalwijk 2

FC Emmen 2 neemt door een late gelijkmaker nog één punt mee uit Waalwijk. De ploeg van Casper Goedkoop had gezien het spelbeeld recht op meer, maar liet te veel kansen onbenut. “Ik ben toch tevreden over het spel, over hoe we gespeeld hebben,” aldus Goedkoop. “We hebben weinig tot niets weggegeven, maar zelf verzuimd de kansen af te maken.”

In de eerste helft kregen de Emmenaren kans op kans. De grootste kansen waren voor buitenspelers Luciano Slagveer (tweemaal) en Jason Bourdouxhe, maar zonder succes.

De spelers beginnen aan de warming-up in Waalwijk

Goedkoop: “We hebben echt heel goed gespeeld. We domineerden en waren beter dan RKC Waalwijk, dat met veel jongens uit het eerste elftal speelde. Maar we hebben verzuimd om te scoren.”

In de tweede helft was het wedstrijdbeeld vrijwel identiek. Er was veel diepgang en veel beleving bij FC Emmen, maar het lukte niet de bal over de doellijn te werken.

RKC Waalwijk, met ex-Emmenaar Roland Bergkamp in de ploeg, werd eigenlijk alleen maar gevaarlijk uit spelhervattingen. Na ruim een uur spelen wisten de Brabanders op die manier zelfs te scoren; Nikki Baggerman schoot een vrije trap binnen: 1-0.

De Drenten namen uiteraard geen genoegen met een nederlaag en gingen voor de gelijkmaker. Die viel vijf minuten voor tijd, toen Ingo van Weert een lage voorzet bij de eerste paal in eigen doel gleed: 1-1. Daarna pakten de Emmenaren de bal meteen weer uit het doel, om nog voor de winst te gaan. Die winnende treffer kwam er helaas niet.

FC Emmen 2 heeft nu twee punten uit twee wedstrijden in de kampioenspoule van de reservecompetitie. “Het ligt allemaal dicht bij elkaar. Maar als je wat wilt, moet je volgende week wel winnen van Fortuna Sittard,” aldus Goedkoop, die blij is dat jonge spelers zich kunnen laten zien bij de beloftenploeg. “De overgang van Onder 19 naar het eerste elftal is gewoon ontzettend groot. Daarom is het zo mooi om jongens van Onder 19 de kans te geven om het bij de beloften te laten zien.”

RKC Waalwijk 2 – FC Emmen 2: 1-1
66. Baggerman 1-0
86. Van Weert 1-1 (e.d.)

Opstelling FC Emmen 2: Van Der Vlag; Neidhart, Warmolts, Boonstoppel, Grootenhuis; Strijker, Ben Moussa, De Vos; Slagveer, Scholte, Bourdouxhe.