Terug naar overzicht Terug

Reactie stadionverbod n.a.v. Heracles – FC Emmen


FC Emmen is voorafgaand aan de wedstrijd Heracles Almelo – FC Emmen in kennis gesteld over de actie die werd opgezet voor een zieke supporter. Daarom heeft FC Emmen op rekening van de club voor 27 supporters tickets besteld, de actie afgestemd met de autoriteiten en de deelnemende personen doorgegeven aan de autoriteiten zodat deze supporters op de fiets naar Almelo konden gaan en dus niet hoefden te voldoen aan de bus/auto combi. Wij hebben de organisatie van het initiatief laten weten dat voor het overige de normale KNVB-regels omtrent het bezoeken van (uit)wedstrijden van toepassing zouden zijn én de initiatiefnemers op het hart gedrukt dat personen met een stadionverbod zich niet in Almelo (of bij het stadion) mochten vertonen.

fc emmen ral

Een supporter van FC Emmen met een lopend landelijk stadionverbod van de KNVB heeft zich zaterdag 5 oktober 2019 zelf bij het Erve Asito stadion in Almelo rondom de wedstrijd Heracles Almelo – FC Emmen gemeld bij het hekwerk van het stadion. Hij heeft zich bij de politie moeten identificeren en op basis daarvan heeft het bevoegd gezag geconstateerd dat betrokkene het aan hem opgelegde landelijke stadionverbod had overtreden. De KNVB heeft de betrokkene gesanctioneerd door alleen deze supporter een boete op te leggen en het lopende stadionverbod te verlengen.

FC Emmen heeft geen rol gespeeld in het opleggen van de straf of de hoogte daarvan en betreurt de ontstane situatie voor de individuele supporter, maar met name de negatieve aandacht die is ontstaan voor deze fantastische actie voor een zieke fan. De club heeft de actie van de fanatieke fans van de Brigata Fanatico zowel organisatorisch als financieel ondersteund. Tot slot wenst FC Emmen te benadrukken dat geen van de 27 personen die zich via FC Emmen hebben opgegeven een stadionverbod opgelegd hebben gekregen naar aanleiding van de fietstocht.