FC Emmen 2 geeft overwinning in slotfase weg

FC Emmen 2 is er maandagavond niet in geslaagd een 1-3 voorsprong uit het vuur te slepen. In een duel waarin de broers Jan Quispel en Freddy Quispel tegenover elkaar stonden kwamen de Zwollenaren van Jan in de slotfase nog op gelijke hoogte.

Na ruim twintig minuten opende Wouter Marinus de score tegen zijn oude club. Amper drie minuten later vergrootte Lentini Caciano de voorsprong. Nog voor rust deed Jarni Koorman wat terug namens de thuisploeg door de 1-2 te scoren in het MAC³PARK stadion in Zwolle.

In de tweede helft bracht Freddy Quispel de marge weer op twee voor de Emmenaren. Inmiddels waren Henk Bos en Bjorn Plaggenborg ingevallen voor Marko Kolar en Jafar Arias, die zondag tegen Fortuna Sittard ook minuten maakten. Ook maakte Keziah Veendorp plaats voor Jordy Luchies.

In de slotfase kwam PEC Zwolle 2 terug in de wedstrijd door een doelpunt van Jarno Westerman. Met nog één minuut officiële speeltijd op de klok kwamen de Zwollenaren ook nog op 3-3, door een doelpunt van Dean Huiberts.

FC Emmen 2 staat nu op de achtste plaats in poule A van de reservecompetitie, met zes punten uit zes wedstrijden. Op maandag 4 november staat de volgende wedstrijd op het programma, thuis tegen Cambuur 2.

PEC Zwolle 2 – FC Emmen 2: 3-3
24. Marinus 0-1
27. Caciano 0-2
36. Koorman 1-2
71. F. Quispel 1-3
84. Westerman 2-3
89. Huiberts 3-3

Opstelling PEC Zwolle 2: Hauptmeijer, Doué, Lam, Dekono, J. Quispel, Koorman, Huiberts, Landu, Westerman, Reijnders, Van den Belt.

Opstelling FC Emmen 2: Van der Lei, Camara Bos, Veendorp (66. Luchies), Sopić, Roosken, De Vos, Marinus, Caciano, F. Quispel, Kolar (46. Bos), Arias (46. Plaggenborg).