Terug naar overzicht Terug

Spelers FC Emmen worden getekendVandaag en morgen is er een bijzondere combinatie op de middenstip van het Univé Stadion van  FC Emmen te zien: kampoverlevende en kunstenaar Ralph Prins die ’s middags tussen 12.00 – 14.00 uur alle spelers en begeleiding van Fc Emmen tekent.

Deze tekeningen zullen op vrijdag 3 november a.s. door veilingmeesters Jacques d’Ancona en Frits Barend worden geveild. De opbrengst wordt toegevoegd aan de recette van de benefietwedstrijd Fc Emmen – BV Veendam die deze zomer onder het motto ‘voetbal tegen oorlog’ is gespeeld. De totale som komt ten goede aan het project Westerbork in het teken van Srebrenica, een herinneringscentrum in oprichting in Potocari/Srebrenica in Bosnië. Na de veiling zullen de tekeningen eerst enkele weken in het Univé stadion te zien zijn. Het is tevens de bedoeling dat direct na aloop van de wedstrijd enkele tekeningen in het supportershom worden geveild.

Ralp Prins (1926) maakte de oorlog deels in gevangenschap mee. Van september 1943 tot september 1944 zat hij in kamp Westerbork gevangen. Deportatie naar Theresiënstadt volgde. Door de commandant van dit concentratiekamp ervan te overtuigen dat hij voorbestemd was een groot kunstenaar te worden, wist hij zijn vrijheid weer terug te krijgen. Hij zou ook grote bekendheid krijgen,  ondermeer door het Nationaal Monument Westerbork te ontwerpen. Enkele schetsen van dit monument alsook enkele wereldberoemde Amnesty-affiches zullen in het Univé Stadion tentoongesteld worden.

 

Ralph Prins