Bijna perfecte dag voor jeugdafdeling

FC Emmen A1 – Vitesse/AGOVV A1 2-0
Een fraai resultaat voor de Emmenaren die het aanvankelijk best moeilijk de combinatie uit Arnhem en Apeldoorn die met Kevin van Diermen, Nicky Kuiper en wisselspeler Imad Azaoum drie Oranje onder 17 klanten in de gelederen had. De gasten, die als de nummer twee naar de Meerdijk kwamen, lieten een vlotter spelletje zien en brachten veel tijd door op de Emmer helft. Maar aan echte kansen creëren kwamen de bezoekers niet toe. De Emmer verdediging stond als een huis en in laatste instantie stond daar ook nog doelman Lennon Ebeltjes achter die geen steken liet vallen. Een uitval van FC Emmen na een kwartier spelen leverde bijna de 1-0 op toen verdediger Kevin Görtz, in aanvallend opzicht de beste man bij FC Emmen, een knal afvuurde die nog net over de lat werd getikt. Görtz was het ook die vijf minuten voor de thee de 1-0 op zijn naam bracht door een vrije trap in te koppen: 1-0. In de tiende minuut tweede helft voorkwam Lennon Ebeltjes de gelijkmaker terwijl twee minuten later aan de andere kant Rik-Jan de Groot een grote kans miste. Wederom uit een vrije trap, maar nu direct, verhoogde de thuisclub tot 2-0. De Groot werd ten val gebracht en uit de aansluitende vrije trap schoot Janko Dekker ineens in: 1-0. In de 70e minuut raakte Randy van de Weide nog de dwarslat. De gasten gaven niet op en oefenden in de slotfase nog pressie uit maar de Emmer defensie gaf geen krimp.
FC Emmen A1: Ebeltjes; Görtz, De Roo, Roukema, De Almeida; Dekker, De Groot, Moolhuizen; Jaspers (84. Nouri), Dost (70. Johannes), Van der Weide (90. Manuel).

Een ongewenst persoon in het Emmer muurtje.

Kevin Görtz (rechts) heeft een kopbal geplaatst die de 1-0 opleverde.

Danny Jaspers (links) probeert een bal onder controle te krijgen.

De inleiding tot de 2-0: Rik-Jan de Groot wordt ten val gebracht.

Janko Dekker (rechts) passeert het muurtje en de doelman: 2-0.(Foto’s FC Emmen Media)

FC Zwolle B1 – FC Emmen B1 2-3
De B-jeugd zorgde voor een aangename verrassing door de nummer drie van de ranglijst in eigen huis nog wel met 3-2 te kloppen. De goed spelende Emmenaren namen zelfs een 3-0 voorsprong. De jarige Jordy Beeksma nam in de 40e minuut de 0-1 voor zijn rekening. Na de pauze zorgde Wesley Wakker met twee prima acties in de 50e en 60e minuut voor de 0-2 en 0-3. Er leek geen vuiltje aan de lucht maar de Zwollenaren kwamen toch nog dicht bij. Een kwartier voor tijd werd het 1-3 met een goal waaraan een buitenspelluchtje hing. Drie minuten voor het einde werd het 2-3 maar daarbij bleef het.
FC Emmen B1: Pieter IJzerman; De Vries, Wolbers (55. Dos Reis), Siekman, Van der Berg; Schijff, Van Aanholt (73. Kazantzis), Wakker; Kuilder (41. Bal), Ten Voorde, Beeksma.

FC Emmen C1 – Cambuur Leeuwarden C1 1-4
Trainer Rick Mulder had na afloop een wat katterig gevoel. ,, Ik had nooit de indruk dat we dit zouden moeten verliezen.” Maar de 1-4 uitslag stond tegen een Cambuur dat vooral in de tweede helft agressiever voor de dag kwam. De Friezen hadden al na vijf minuten een voorsprong genomen maar op slag van rust bracht Mike Koenders de partijen weer in evenwicht. In de 37e en 40e minuut liep Cambuur via de voor FC Emmen veel te snelle linkerspits uit naar 1-3 en in de laatste minuut werd het zelfs nog 1-4. De nederlaag was geflatteerd was de mening maar ook een geflatteerde nederlaag levert natuurlijk een verlies van drie punten op.
FC Emmen C1: Berends; Mensinga (40. Van Bree), Hoff, Fokkens, Stollenga; Heerkes, Koenders, Westebring; Locadia (45. Slagveer), Caria, Beijering.

Flevo Boys D1 – FC Emmen D1 1-3
Het was geen gemakkelijk partijtje voor de nog steeds zonder puntverlies zijnde Emmenaren. De Emmeloorders waren een taaie tegenstander en zetten de koploper af en toe behoorlijk onder druk. Ze moesten echter buigen voor de kop- en schotkracht van Michael Chacon die alledrie Emmer goals scoorde. Voor rust werd het na zeven minuten 0-1 en dertien minuten later kopte Chacon uit een hoekschop in. De 0-3 in de 40e minuut was een kopie van de 0-2. Flevo Boys scoorde in de 51e minuut de eretreffer.
FC Emmen D1: Bos (31. Rob Schuldink); Mol, Rijkens (31. Room), Jonkers, Strating (31. Wessels); Warmolts, Chacon, Ypenburg (31. Rasevic); Bouws (31. De Jong), Huser, Wouter Schuldink (31. Meijer)