Terug naar overzicht Terug

Spannende weken voor Emmer jeugd


Wat te maken heeft met het feit dat de betaalde club het komende seizoen drie extra jeugdteams – A1, B1 en D2 – gaat inschrijven.

De beide huidige jeugdteams van FC Emmen doen het dit seizoen prima. FC Emmen D1 neemt in de eerste divisie, de hoogste klasse bij de D-pupillen, de zevende plaats in en dat lijkt met nog drie wedstrijden te gaan de eindklassering te worden. De C-jeugd gaat in de tweede divisie D aan de leiding met nog vijf wedstrijden te gaan. Het heeft nog twee concurrenten met FC Twente VA C2, dat drie punten minder heeft, en vv Emmen C1 dat het geweldig doet en eveneens 39 punten bezit maar wel een wedstrijd meer dan FC Emmen C1 en FC Twente VA C2 heeft afgewerkt.


De A- en B-jeugd van de voetbal vereniging Emmen doen het ook goed met een opmerkelijke rol voor Emmen B1 dat na de winterstop zich uit een vrijwel uitzichtloze positie in de eerste divisie heeft gewerkt en nu strijdt om handhaving. Emmen B1 staat momenteel op plaats negen met Zeeburgia B1 en MVV B1 met evenveel punten maar een wedstrijd meer gespeeld onder zich, terwijl De Graafschap B1 hekkensluiter is met zes punten minder. Het komende seizoen gaat FC Emmen B1 de plek van Emmen B1 overnemen wat voor de amateurvereniging tot gevolg heeft dat het huidige Emmen B2 dan het standaardelftal wordt. Dit elftal staat op het punt om kampioen in de hoofdklasse te worden wat zaterdag thuis kan gebeuren indien het een puntje behaald tegen de enige concurrent HZVV B1.
 
De situatie bij de A-jeugd is dusdanig dat het nieuwe FC Emmen A1 in de vierde divisie moet starten. Het gaat dus niet de plek van Emmen A1 overnemen dat momenteel in de race voor het kampioenschap in de derde divisie D is. Het staat daar weliswaar bovenaan maar kan zaterdag worden gepasseerd door ACV A1 dat een inhaalwedstrijd tegen Tubantia speelt. Omdat de vv Emmen dit seizoen alleen een A1 heeft ingeschreven, zou het afstaan van de positie aan de FC inhouden dat het nieuwe vv Emmen A1 in de allerlaatste klasse moest beginnen. Voor zowel FC Emmen als de vv Emmen is dit geen ideale situatie maar een andere oplossing kon niet worden gevonden.
De wedstrijden voor a.s. zaterdag:
11.00 uur: FC Emmen D1-FC Groningen/Camb D1
11.00 uur: ACV C1-FC Emmen C1
11.00 uur: Emmen B2-HZVV B1
12.30 uur: NAC Breda B1- Emmen B1