Terug naar overzicht Terug

FC Emmen brengt 8.000 koppen soep rond


FC Emmen en Soep op de Stoep slaan de handen ineen om op 1, 2 en 3 maart in totaal 8.000 eenzame mensen een kop soep te bezorgen. Doe jij mee?

Via onderstaand formulier kun je een lichtje kopen. Ieder lichtje staat symbool voor een kop soep die vervolgens wordt rondgebracht bij iemand in het verzorgingsgebied van FC Emmen die wel een steuntje in de rug kan gebruiken in tijden van corona.

Tijdens FC Emmen – PEC Zwolle op zaterdag 20 februari zal de opbrengst van de actie zichtbaar zijn: 8.000 lichtjes vullen stadion De Oude Meerdijk. Voor iedere verkochte kop soep brandt er een lichtje op een stoel in het stadion.  

“Wij zetten graag de kracht van FC Emmen in om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. In deze coronatijd zijn heel veel mensen erg eenzaam, terwijl wij van mening zijn dat niemand eenzaam mag zijn, daar maken wij ons hard voor. Ook onze eerste selectie omarmt dit initiatief door de eerste 100 koppen soep te doneren. Een prachtig gebaar.”

Jos Schaart, coördinator MVO

Tevens ondersteunen de provincie Drenthe, de drie gemeenten Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn, school voor praktijkonderwijs PRO Emmen en Omroep MAX deze actie van harte en ze rekenen op een groot succes.

Doe jij mee?

Je kunt meedoen aan deze actie door een lichtje te bestellen via onderstaand formulier. Voor €2,50 doneer je een lichtje en de kop soep die daarbij hoort zal door Soep op de Stoep rondgebracht worden bij iemand uit het verzorgingsgebied van FC Emmen die dit goed kan gebruiken. Ook kun je ervoor kiezen om zelf de kop(pen) soep naar iemand toe te brengen.

Soep op de Stoep is een initiatief opgezet door Bas Scholte Aalbes vanuit Stichting de Zijlen en Huize Odoorn en Ankie Huijing vanuit 2GetThere Coaching. Bas heeft een achtergrond in de ouderen- en gehandicaptenzorg en Ankie werkt met jongeren. In dit initiatief komen deze twee doelgroepen samen. Ankie: “Inmiddels hebben al honderden vrijwilligers, organisaties en ondernemers meegedaan met onze actie. En is hij uitgevoerd in tientallen plaatsen en wijken. Daar zijn we trots op!”

Meedoen

Koop via onderstaand formulier een lichtje in stadion De Oude Meerdijk én daarmee ook een kop soep voor iemand die het in deze periode goed kan gebruiken.

Het is niet meer mogelijk om soep te doneren.