Terug naar overzicht Terug

SocialBlox nieuwe hoofdsponsor FC Emmen Esports


Gedurende het seizoen 2021-2022 is SocialBlox de hoofdsponsor van FC Emmen Esports. Dit seizoen komt de club samen met de andere clubs uit de Keuken Kampioen Divisie uit in de Predator eLeague. Daarin strijden esporters van de clubs tegen elkaar in het spel Rocket League.

Omdat de Keuken Kampioen Divisie niet in de FIFA-spellen zitten, hebben de clubs in Rocket League een sensationeel alternatief gevonden. Daarin proberen de spelers met auto’s een grote bal in het vijandige doel te krijgen, maar je krijgt ook punten voor andere acties zoals uitverdedigen en op doel schieten. Het is dus voetbal met auto’s in plaats van mensen. Bovendien beschikken die auto’s over allerlei extra functies; ze kunnen springen, verticaal omhoog rijden en zichzelf in de lucht aandrijven met een ‘boost’. Afgelopen seizoen won Excelsior in de finale van NAC Breda, deze wedstrijd trok ruim 30.000 online kijkers.

Over SocialBlox
SocialBlox is een social media applicatie die deels op de blockchain draait. Blockchain is de achterliggende technologie die bekend is geworden door bitcoin. Hiermee kan men, simpel gezegd, voorwaardelijke transacties (oftewel programmeerbaar geld) creëren.

Deze transacties met voorwaarden worden door SocialBlox ingezet zodat gebruikers elkaar uit kunnen dagen om een challenge te volbrengen.

Met de enorme opkomst van ‘betaalde contentcreatie’ zoals vloggers en youtubers, is SocialBlox een gamechanger. Volgers of connecties hebben hiermee geen passieve rol meer, maar juist een actieve rol in de komende creaties, ofwel content-on-demand.

Predator eLeague start donderdag
De Predator eLeague start aanstaande donderdag 23 september om 18.00 uur. Donderdagochtend wordt bekend wie FC Emmen gaan vertegenwoordigen in de Predator eLeague. Zij zullen de wedstrijden spelen in een officieel FC Emmen Esports-tenue, met het logo van hoofdsponsor SocialBlox erop. SocialBlox zal als sponsor ook op andere plekken in het stadion zichtbaar zijn.