Terug naar overzicht Terug

“De sfeer was geweldig”


Op 22 september 2019 leek er een ware sensatie in de maak toen FC Emmen na 95 minuten voetbal nog met 3-2 voorstond tegen Feyenoord. Een minuut later zette Jens Toornstra in de absolute slotseconde zijn ploeg naast Emmen. Maar was de blessuretijd niet allang voorbij?

Volgens onze supporters Annemarie en Daan in ieder geval wel. Zij blikken twee jaar na dato terug op die memorabele zondag.

Supporters
Annemarie en Daan hebben samen één grote passie gemeen, namelijk FC Emmen. Toch zijn ze verder heel verschillend. Zo kwam Annemarie op veertienjarige leeftijd in Emmen te wonen en heeft ze de plaats sindsdien nooit meer verlaten. Daan is geboren en getogen in Drenthe en had al vanaf dag één een sterke voorkeur voor de club uit Emmen. 

Ze beschikken allebei over een seizoenkaart en gaan altijd met veel plezier naar De Oude Meerdijk. Dit doen ze met vrienden en familie en in het stadion delen ze lief en leed. Zo ook bij de wedstijd tegen Feyenoord op 22 september 2019. De Emmenaren weten nog goed wat er in deze sensationele wedstrijd uiteindelijk misging.

FC Emmen – Feyenoord
”Je houdt een heel zure nasmaak over aan deze wedstrijd”, zo blikt Daan terug. “Eigenlijk ben je de hele wedstrijd gevaarlijker dan Feyenoord en dan scoort de club uit Rotterdam in de blessuretijd, terwijl de wedstrijd eigenlijk al voorbij was.”

Annemarie: “Het gelijkspel voelde als verlies, terwijl je vooraf blij was geweest met een punt. Het was echt ontzettend balen dat deze wedstrijd zo afliep.”

“In de eerste wedstrijd tegen Feyenoord in december 2018 kocht ik een sjaal. Deze heb ik altijd om tijdens de wedstrijden van Emmen”, zegt de geboren Rotterdamse.

Volgens Daan heeft de wedstrijd tegen Feyenoord wel iets teweeg gebracht bij de supporters: “Dit was wel een van de wedstrijden waardoor Emmen zo’n fanatieke aanhang heeft gekregen. Er hing een geweldige sfeer in het stadion, iedereen voelde ook de spanning. Na de rode kaart was de spanning helemaal om te snijden. Het was een heel bijzondere wedstrijd.”

Band met de club
Alles wat met de club te maken heeft trekt de vierdejaars journalistiek student aan. “Ik ben eigenlijk wel dagelijks met de club bezig en hieruit is ook onze podcast ontstaan.” De podcast ’Kijk op de Meerdijk’ is iedere twee weken te horen. Hierin bespreken Daan en een aantal andere supporters alles wat er in die periode bij de club is gebeurd en gaat gebeuren.

Annemarie is als jonge puber met haar ouders naar Emmen gekomen. In deze periode heeft ze zowel de club als de stad goed leren kennen. “De stad heeft zijn charme en het is er wijd en mooi.”

Terugkijkend op die dag hebben we destijds goed laten zien waar Emmen voor staat. “Strijd, passie en altijd doorgaan”, zo besluiten de supporters.