Terug naar overzicht Terug

Sneeuw speelt jeugd parten


 Emmen C2-SVBO C1 4-4


In de eerste helft werd C2 door SVBO onder de voet gelopen. De Bargeroostervelders straften de te slappe instelling van de spelers van Emmen prima af. Twee corners zorgden voor een 0-2 tussenstand waarna door een normale goal SVBO dacht een riante 0-3 in de tweede helft mee te nemen. In de laatste tien minuten van de eerste helft werd via een mooie goal van Jordie Swama na voorbereidend werk van Wouter van Aanholt de stand wat draaglijker gemaakt. De tweede helft was vooral van Emmen zijde een lust om naar te kijken. Via een enorme portie vechtlust werd SVBO vastgezet op eigen helft en het wachten was dus ook op de aansluitingstreffer. Door een goal van Frank Schijff werd ook de verdiende 2-3 gescoord. In een counter viel vlak daarna de 2-4 voor SVBO. Wie had gedacht dat het doek was gevallen voor de Emmen jeugd kwam bedrogen uit. SVBO werd aan alle kanten voorbij gelopen en Frank Schijff en Wouter van Aanholt scoorden dan ook de dik verdiende 4-4. Een prima resultaat tegen de theoretische koploper van de derde divisie. 

d’Olde Veste ’54 D1-Emmen D1 2-5

Emmen D1 ging in Steenwijk goed van start want na drie minuten stond het reeds 0-1 toen Simon IJzerman een steekpassje van Bernard Bakker afrondde. De thuisclub kwam echter in de elfde minuut op gelijke hoogte. Emmen had voor rust nog kansen om weer op voorsprong te komen maar een schot van Jisry Hoff ging naast terwijl de scheidsrechter een duidelijke handsbal van een Steenwijker verdediger over het hoofd zag. Na rust was Emmen superieur en dat werd in het laatste kwartier ook in treffers omgezet. Simon IJzerman scoorde in de 21ste en 22ste minuut zijn tweede en derde treffer. D’ Olde Veste kwam even terug tot 2-3 maar Rick ten Voorde en Fabian Stevens waren daarna succesvol.
Opstelling Emmen D1: Pascual Koops; Maikel Arling, Robbert Mensinga, Yannis Kazantzis, Radomir Djukic (40. Aaron Petstra); Jisry Hoff (40. Tim Pieters, Bernard Bakker, Dries Jan Bal; Rick ten Voorde, Simon IJzerman, Wouter Beijering (49. Fabian Stevens)