Emmen B1 sneu onderuit bij Ajax

Normaal gesproken gaat een jeugdteam van Emmen naar Ajax in de verwachting een forse deuk op te lopen. Emmen B1 heeft zondag echter de kans gehad om het sterke Ajax B1 te bedwingen. Het werd uiteindelijk een 4-3 nederlaag, op zich een prima resultaat maar een punt was toch erg welkom geweest.
Na een half uur waarin weinig gebeurde nam Emmen brutaalweg de leiding. Bjorn Zwikker kopte een door Koen Otten genomen vrije bal binnen: 0-1. Twee minuten later was er even een tegenvaller toen Robin Bruinsma heel ongelukkig zijn eigen doelman Tom Eulink passeerde: 1-1. Ajax leek orde op zaken te zetten toen drie minuten voor de pauze Yami Sharifi er 2-1 van maakte. Tien minuten na de rust verhoogde Donovan Slijngaard tot 3-1 en Emmen leek geklopt te zijn. Maar toen de goed debuterende C-junior Richard Johannis in het strafschopgebied van Ajax onderuit werd gehaald, schoot Harm Hindriks vanaf de witte stip de stand naar 3-2. Emmen ging daarna zelfs beter spelen dan de thuisclub maar desondanks schoot Robbin Kieft Ajax naar 4-2. Een schiitterende vrije trap van Martijn  Kamps bracht de spanning echter weer terug. Emmen gooide er na de 4-3 een alles-of- niets offensief uit dat jammer genoeg geen positief resultaat tot gevolg had.
Opstelling Emmen B1: Eulink; Balsala, De Roo, Hindriks, Husers (67. Fuhler); Otten (65. Pot), Bruinsma (62. Rog), Kamps; Johannis (70. De Almeida), Zwikker, Boer (50. Manuel).