Slechte start voor Jong FC Emmen

Jong FC Emmen kreeg in de eerste helft nauwelijks kansen. De Veendammers, met o.a Ronald Hamming, Marnix Kolder, Lucien Tahetapy en Berry Hoogeveen in de gelederen, namen in de 13e minuut de leiding via een treffer van Roel van der Meulen. Na ruim een half uur zorgde Ronald Hamming voor de 2-0. Zes minuten voor de pauze kreeg FC Emmen een goede mogelijkheid toen verdediger Gert Lukens vrij voor doelman Van der Veen opdook maar schoot recht tegen hem op.
Jong FC Emmen speelde in de eerste helft met Gerben Tieltjes, Bas van den Brink, Mark Veldmate en René Wessels in de basis. Van den Brink kwam daarvan voor het eerst in actie maar zijn optreden bleef beperkt tot 45 minuten. In het tweede gedeelte kwamen de Emmenaren wat beter voor de dag. Maar de Veendammer goalie Remco van der Veen was in uitstekende vorm want hij liet zien bij inzetten van Veldmate en Wessels. De eretreffer bleef daardoor uit en twee minuten voor tijd kwam er nog een derde tegentreffer bovenop waarvoor Roel van der Meulen tekende. Bij FC Emmen kregen Laurens Huizinga en Gerry Snip geel.
Jong FC Emmen: Reijs; Tieltjes, Van den Brink (46. Snip), Huizinga, Westerveld, Kamps, Wessels, Lukens, Manning (46. Doorn), Schonewille (78. Bugera), Veldmate.