Slechte dag voor jeugdafdeling

Emmen A1-Go Ahead Eagles A1 0-1
De spanning in de onderste regionen van de eerste divisie is na het verlies van Emmen te snijden. Voor het begin van Emmen A1-Go Ahead Eagles A1 was al bekend dat hekkensluiter Cambuur drie punten had gepakt waardoor winst dubbel belangrijk zou worden. Die gingen uiteindelijk naar de bezoekers en dat was ook verdiend. Emmen bakte er in aanvallend opzicht weinig van, de spitsen konden amper worden bereikt en was dat het geval deed snel balverlies het voordeel weer snel te niet. In de eerste helft werd zelfs geen enkele kans gecreëerd, Go Ahead kreeg er twee waarvan de eerste na 29 minuten de winnende goal via Bas Tuitert opleverde. Zes minuten later maakte doelman Tom Eulink de tweede doelkans van de gasten onschadelijk. Na rust probeerde trainer René Hake met twee wissels nieuw elan in de ploeg te brengen wat maar deels gelukte. De doelrijpe kansen waren evenwel snel geteld. Jesper Voorintholt was in de 72ste minuut dichtbij de gelijkmnaker toen wat op een voorzet leek in de hoek leek te draaien maar de Deventer keeper kreeg er nog de vingers tegen aan. Drie minuten later was er voor het eerst sprake van lichte paniek in het doelgebied van de gasten maar Jesper Voorintholt kreeg er op het beslissende moment net niet de pantoffel tegen aan. Go Ahead kreeg vervolgens wat counterkansen en doelman Tom Eulink verhinderde vijf minuten voor tijd met een prima redding de 0-2.
Emmen A1: Eulink; Balsala, Kuper, De Roo (76. Broekema), Klaassens; Hoolsema, Boelen (46. Schepers), Reins (46. Otten); Voorinmtholt, Schonewille, Wever.

Go Ahead Eagles B1-Emmen B1 1-0
Op sportpark Keizerslanden in Deventer heeft Emmen B1 geen vuist kunnen maken. Jeffrey Pot en Joël de Almeida kwamen nog in de buurt van de goal zonder tot succes te komen. In de eerste helft klopte het in verdedigend opzicht wel want er werden geen kansen weggegeven aan het op de counter loerende Eagles. In de tweede helft was Go Ahead Eagles net iets scherper en drukte dat in de 55ste minuut in wat achteraf de enige goal van de wedstrijd was uit.  Helal Nouri en Randy van der Weide zagen aan Emmer zijde doelpogingen mislukken.
Emmen B1: Ebeltjes; Hüsers, Fühler, Rog, Boer; De Vries (75. Johannes), Zwikker (65. Van der Weide), Nouri; De Almeida, Pot (60. De Sevren Jaquet), De Jong.

Emmen B2-LSC B1 5-0

Emmen B2 verloor de uitwedstrijd tegen LSC met 3-2 en nam in eigen huis keurig revanche door met 5-0 te winnen. Het team van trainer Pascal Kazantsis won volkomen verdiend, het gaf verdedigend niets weg en was sterk in de omschakeling van verdedigen naar aanvallen. Na een kopbal rakelings over van Marco Zuidberg in de 6e minuut opende Danny Jaspers drie minuten later de score uit een voorzet van Dozé Manuel. Weer drie minuten later verhoogde Richard Johannes uit aangeven van Bas Dost tot 2-0 wat tevens de ruststand was. Na de thee was het in scorend opzicht even rustig hoewel met name Danny Jaspers en Rob Herbers kansen hadden. In de 58e minuut viel dan de derde goal toen een verre uittrap van doelman Randy Poelman Danny Jaspers bereikte die vervolgens met een schuiver de doelman passeerde. Zeven minuten daarna belandde een hoekschop van Herbers via de LSC-doelman in de goal en vijf minuten voor het einde bepaalde Herbers de eindstand op 5-0 na een assist van Jaspers.

Emmen B2: Poelman; Görtz, Zuidberg, Jelle Siekman, Cremers; Moolhuizen, Dost, Johannes (41. Herbers); Jaspers, Avci, Manuel (52. Kerkdijk).

Emmen C1-SC Heerenveen C1 0-5
Een logische nederlaag gelet op het verschil op de ranglijst. Emmen had na de rust het dreigende onheil wellicht kunnen afwenden toen het even een optisch overwicht kreeg maar omdat een score uitbleef konden de Friezen vervolgens in de slotfase gemakkelijk naar een forse overwinning freewheelen. De eerste helft was met een o-2 stand afgesloten. De Heerenvenmer Gomes kon in de tiende minuut van dichtbij scoren en een treffer in eigen doel van René Wolbers in de 22ste minuut betekende 0-2. Daar tussendoor kreeg Wesley Wakker een doelkans die door de Friese doelman werd gekeerd waarna Frank Schijf uit de rebound over schoot. De Emmenaren waren over het algemeen
de mindere op balvaardigheid en ook op pure snelheid. Na de pauze ging Emmen fel van start maar het leidde niet tot resultaat. SC Heerenveen liep in de slotfase die door de slecht fluitende scheidsrechter Meijer veel te lang werd gerekt naar een simpele overwinning.
Emmen C1: Pieter IJzerman; De Vries, Wolbers, Tim Siekman, Jurgens; Van Aanholt (36. Zivcic), Wakker, Bonsing (36. Chakari); Schijf (36. Ten Voortde); Bonsing, Van der Graaf, Beeksma
.

WVC C1-Emmen C2 1-0
De jongste C junioren maakten uitgerekend tegen de nummer laatst voor het eerst kennis met een nederlaag. WVC had zelfs nog geen enkel duel gewonnen. In de eerste tien minuten toonde WVC zich veel sterker inde persoonlijke duels, daarna trok Emmen het spel toch naar zich toe. Honderd procent kansen waren er twee keer voor Aziz Farsad en twee maal voor Bernard Bakker, maar beiden konden het net niet vinden. Ruststand 0-0.
In de tweede helft daalde het niveau naar een bedenkelijk peil en ging Emmen mee in het fysieke spel van de tegenstander. Toch had Emmen op voorsprong kunnen komen maar net als voor rust, wist in dit geval Corbin Kuilder vrij voor de doelman het net niet te vinden. Ook een bal op de doellijn van WVC. kon niet worden binnengewerkt.  En, zoals de voetbalwet zegt, als je zelf de kansen niet benut zal de tegenstander dit uit het wel doen. Emmen werd na deze goal zelf niet meer gevaarlijk en mocht WVC dankbaar zijn dat het niet met een hoge nederlaag naar huis werd gestuurd.

Emmen D1-‘d Olde Veste ’54 12-1
Emmen overklaste de formatie uit Steenwijk volkomen en had bij rust reeds ene 4-0 voorsprong. Pas bij 9-0 scoorden de gasten tegen.