Daniël Manning schiet Jong Emmen naar winst

Na op 18 oktober FC Groningen met 3-1 te hebben geklopt had Jong Emmen niet meer gewonnen. Tegen Jong FC Zwolle werd een eind gemaakt aan de reeks van niet gewonnen duels die op negen bleef staan. Hoofdverantwoordelijk voor de drie punten was Daniël Manning die in de tweede helft beide goals voor zijn rekening nam. De eerste viel in de 65ste minuut nadat een schot van Dada Bugera niet door de Zwolse doelmanTheo Brack onder controle werd gekregen. Manning pikte vervolgens de rebound op: 1-0. De tweede goal viel in de voorlaatste minuut. Martijn Bosman speelde in de diepte op Manning die ook deze kans keurig afwerkte. Het was zijn vierde doelpunt van het seizoen.
Daarvoor was het zeker van Emmer zijde een duel met weinig doelrijpe kansen geweest. Ook de Zwollenaren, die net een plaatsje boven hekkensluiter Jong Emmen staan, brachten weinig in aanvallend opzicht. Tussen de twee goals van Daniël Manning vestigde Ron van Braam een keertje de aandacht op zich met een schot van grote afstand dat rakelings over ging. Zes minuten voor tijd behoedde doelman Ignas Peek met de nodige moeite de Emmenaren voor de gelijkmaker.
In het elftal van Jong Emmen debuteerde Jamal Ait-Mama als linksback. Hij is afkomstig uit de jeugd van Ajax en maakte deel uit van Oranje onder 19 jaar.
Jong Emmen: Peek; Schenkel, Van Braam, Mooibroek, Ait-Mama; Kamps (46. Jarno Voorintholt), Doorn (46. Van Eeken), Bosman; Manning, Bugera (76. Sloots), Spekken.