Terug naar overzicht Terug

Het FC Emmen Sinterklaasfeest


Woensdag 2 december was het dan zover. Het Sinterklaasfeest bij FC Emmen. De coronamaatregelen weerhielden de Kids Club van FC Emmen er niet van een onvergetelijk Sinterklaasfeest te organiseren. Drie verschillende routes zorgden ervoor dat elk lid van de Kids Club een leuke en onvergetelijke tocht kon maken.

Er waren namelijk routes uitgezet, waar je met de auto een tocht kon maken van een half uur en je uiteindelijk in stadion De Oude Meerdijk uitkwam.

De eerste route was de route voor de jongste leden. Tijdens deze route kwamen de leden onderweg allerlei Pieten met strooigoed tegen en in het stadion zat de goedheiligman zelf. Langs de gehele route waren Sinterklaasliedjes te horen en sinds lange tijd was er weer een mooie sfeer in en rondom het stadion. Een prachtige opkomst van auto’s en ook Caner Cavlan en Miguel Araujo kwamen nog even langs met hun kinderen.

De tweede groep kinderen had gekozen voor een lichtjestocht. De lichtjestocht was de voorloper op de laatste route; de spooktocht. De tocht was bedoeld voor de kinderen die de spooktocht toch nog iets te eng vonden. Tijdens de lichtjestocht reden de auto’s in het donker een route met, zoals de naam al doet vermoeden, prachtige lichtjes onderweg. De route eindigde in een verlicht stadion De Oude Meerdijk.

De laatste ronde, de spooktocht, was voor de echte waaghalzen van de Kids Club. In het donker reden zij een route met allerlei enge wezens op de weg. Tijdens de rit in de auto kwam Magere Hein langs en liepen weerwolven over de weg. Rondom het stadion was een enge sfeer en heerste een doodse stilte. Een spannende, maar heel leuke ervaring voor de kinderen die het aandurfden.

Al met al was het Sinterklaasfeest ook dit jaar geslaagd. De Kids Club is blij dat er toch een feest is georganiseerd en alle leden sinds lange tijd weer een keer naar het stadion konden.

Bekijk hieronder de foto’s!