Terug naar overzicht Terug

Sergio van Dijk schiet tien keer raak


 Bargeres-FC Emmen was de wedstrijd van Sergio van Dijk. De van Helmond Sport gehaalde spits nam maar liefst tien doelpunten voor zijn rekening. Hij scoorde in de eerste helft zes goals achter elkaar, een dubbele hattrick dus, en schoot tegen het eind ook nog eens vier maal raak met wederom een hattrick. Een nieuw record natuurlijk voor wat betreft doelpunten in een oefenwedstrijd hoewel ook maar net. Michel van Oostrum scoorde namelijk ooit eens negen keer in een oefenduel tegen Klazienaveen wat toen in een 24-0 score uitmondde.
Het zou echter te ver gaan om de 14-0 zege op Bargeres puur op het conto van Sergio van Dijk te schrijven. FC Emmen maakte een gedreven indruk met vooral in de eerste helft Ruslan Valeev als uitblinker. Hij toonde veel inzicht en fungeerde met uitgekiende passjes als aanjager. Toen hij later in de wedstrijd ook zijn aandeel in de doelpunten produktie wilde hebben ging het wat moeizamer.
FC Emmen speelde in de 3-2-3-2 formatie waarmee trainer Jan van Dijk ooit bij FC Groningen succes boekte. De Duitse verdediger Artur Tews speelde aan de rechterkant van de driemans achterhoede en werd uiteraard nauwelijks door de vijfdeklasser op de proef gesteld. FC Emmen is echter nog niet op hem uitgekeken en hij gaat dan aanstaande maandag ook mee op trainingskamp in Gieten.
Jan van Dijk zette in totaal achttien spelers in. Arjan Blaauw, Jordi Hoogstrate, Mourad Mghizrat, Bas van den Brink en de keepers Ignas Peek en Sanders Danes staan op de lijst met geblesseerden. Als tweede doelman fungeerde nu A-junior Tom Eulink.
Bargeres-FC Emmen 0-14 (0-8). 8. 0-1, 11. 0-2, 16. 0-3, 20. 0-4, 25. 0-5, 33. 0-6 (strafschop) allen Sergio van Dijk, 36. Uiterwerf 0-7 (in eigen doel), 50. 0-8 Niki Leferink, 65. en 70. 0-9 en 0-10 Joseph Oosting, 73. 0-11, 74. 0-12, 84. 0-13, 90. 0-14 Sergio van Dijk. Toeschouwers: 750. Scheidsrechter: Scheltens.
FC Emmen: Van Westerop (46. Eulink); Tews (46. Tieltjes), Wigger (46. Westerveld), Karreman (46. Kamps); Wolters (46. Veldmate), Tevreden (46. Oosting); El Khalifi (27. Wessels), Valeev, Prinsen; Van Dijk, Leferink.


 

Een van de weinige keren dat Sergio van Dijk wel werd afgestopt (Foto Boudewijn Benting)

Ruslan Valeev aan de bal (Foto Boudewijn Benting)

Jan van Dijk (links met naast hem Alfons Arts, Rini van Vilsteren en Gerard de Vries) lijkt hier een tikkeltje ontevreden(Foto Boudewijn Benting).