Terug naar overzicht Terug

Selectie FC Emmen door griep geteisterd


Trainer Harry Sinkgraven kon donderdag nog geen opstelling prijsgeven, zeker is wel dat Milos Malenovic en Sofian Akouili niet tot zjn beschikking staan. Hij kan eveneens niet beschikken over Leonardo maar dat heeft met een virus te maken dat op de bureau’s van de Braziliaanse voetbalbond heerst.   


SC Cambuur – FC Emmen is een duel tussen de nummers drie en achttien, een afstand waarmee het volstrekt duidelijk is wie vrijdagavond in Leeuwarden de favoriet is. De Friezen staan onder promotiedwang en maken de verwachtingen tot dus ver ook redelijk waar hoewel het nog lang strijd zal moeten leveren met De Graafschap en wie weet hoe lang Go Ahead Eagles het nog vol houdt.  De wedstrijd van morgenavond moet dus vanuit het gezichtsveld van SC Cambuur gewoon drie punten opleveren en in dat gegeven zit wellicht een kansje op een verrassing van de kant van FC Emmen.
SC Cambuur speelt dit seizoen thuis voor meestal een volle bak en die ongeveer tienduizend Friezen willen niets anders dan overwinningen zien. Wellicht voelen de spelers zich daardoor een tikkeltje opgejaagd want het is opvallend dat SC Cambuur in thuiswedstrijden minder succesvol is dan uit. Wat thuiswedstrijden betreft staat de ploeg van trainer Stanley Menzo op de zesde plaats met 12 uit 7. In uitwedstrijden is het echter de onbetwiste nummer één met 23 punten uit 9 duels. De laatste thuiswedstrijd, tegen Excelsior, ging zelfs verloren terwijl tevens gelijk werd gespeeld tegen De Graafschap, MVV en RBC Roosendaal. Onmogelijk om in de ‘Friese hel’ tot een goede prestatie te komen lijkt het dus niet.
FC Emmen zal in Leeuwarden zonder twijfel snel onder druk komen te staan. Van de verdediging wordt daarom uiterste concentratie verwacht om niet zoals een jaar eerder onder de voet te worden gelopen. Jammer is het dat linkervleugelverdediger Guus de Vries juist in deze wedstrijd ontbreekt. Hij is geschorst en dat kwam toch onverwachts omdat hij dit seizoen pas op vier gele kaarten stond. Maar omdat hij in de laatste twee duels van het seizoen 2008/09 een gele kaart heeft gehad, uit tegen Haarlem,  waarop geen schorsing volgde werd die kaart doorgeschoven naar het huidige seizoen. Zijn vervanger zal Tim Siekman zijn. Verder zijn ook Steven de Blok, Wesley Wakker en Erik van der Ven geblesseerd.
 

Wanneer scoort SC Cambuur

Cambuur thuis

  Cambuur uit  
  1-15e min   3   1-15e min   4
16-30e min   4 16-30e min   2
31-45e min   3 31-45e min   3
46-60e min   2 46-60e min   4
61-75e min   1 61-75e min   7
76-90e min   2 76-90e min   8
Eerste helft 10 Eerste helft   9
Tweede helft   5 Tweede helft 19