Terug naar overzicht Terug

Said Bakkati doet stap omhoog en tekent bij Ajax


FC Emmen en Said Bakkati, die twee en een halve week geleden nog een verlenging voor één seizoen overeen kwamen, gaan na dit seizoen toch uit elkaar.


Said Bakkati gaat m.i.v. komende zomer aan de slag in Amsterdam, als fulltime assistent trainer van Jaap Stam en Andries Ulderink bij het beloftenelftal van Ajax, welke uitkomt in de Jupiler League.

Said Bakkati: “Via FC Emmen heb ik me het afgelopen seizoen kunnen ontwikkelen in het trainerschap, naast m’n actieve carrière als profvoetballer. Op het moment dat je de kans krijgt om bij Ajax als trainer aan de slag te gaan, moet je daar heel goed over nadenken. Bovendien betekent dit dat ik na het huidige seizoen stop als profvoetballer. Ook heb ik het erg naar m’n zin bij FC Emmen, dat maakte de keuze niet eenvoudig. Toch ben ik van mening dat ik een dergelijke kans niet voorbij kan laten gaan, en wilde ik gaan. Ik ben de club dankbaar dat ze medewerking verlenen aan de overstap.”

Wim Beekman: “We beseffen ons goed dat een kans als deze niet vaak voorbij zal komen.  Bovendien moedigen wij als club maatschappelijke ontwikkeling tijdens de carrière als profvoetballer aan, en daarin was Said een voorbeeld voor al onze andere spelers. In dat kader zijn we bereid medewerking te verlenen aan deze stap in de trainerscarrière van Said. Het is vanzelfsprekend een compliment dat Ajax één van onze jeugdtrainers wil overnemen. Daarom laten we Said met pijn in het hart gaan.”