Terug naar overzicht Terug

FC Emmen kan vrijdag officieel de play offs halen


FC Emmen trainer Joop Gall wil dolgraag met zijn ploeg derde worden in de Jupiler League. Een loffelijk en haalbaar streven maar vooralsnog moet eerst nog plaatsing voor de play offs worden gerealiseerd. Dat kan vrijdagavond reeds het geval zijn bij winst op MVV Maastricht. Dan eindigen de Emmenaren in ieder geval bij de eerste zeven wat voldoende is voor plaatsing.


Er zijn uiteraard nog andere scenario’s denkbaar. Zo is het geen Abc’tje dat FC Emmen in Maastricht wint. FC Emmen won de thuiswedstrijd weliswaar met 6-0 maar de Limburgers maken momenteel een goede periode door. Mocht FC Emmen er onverhoopt niet in slagen drie punten te pakken is het duel VVV Venlo-Sparta Rotterdam, de nummers zeven en negen, van groot belang. Wint VVV of speelt het gelijk, kan Sparta geen bedreiging meer voor FC Emmen vormen dat dan ook bij verlies minimaal als achtste eindigt. 

De vierde periodetitel staat vrijdag ook op het spel. Er zijn drie kandidaten met FC Eindhoven als favoriet, MVV Maastricht als tweede kandidaat en FC Emmen als outsider. Wint FC Eindhoven vrijdag thuis van FC Oss is het een gelopen koers, bij verlies kan FC Emmen de titel pakken indien het wint van MVV Maastricht. Wint MVV en verliest FC Eindhoven wordt MVV de periodekampioen.

MVV Maastricht is in de vierde periode opeens tot bloei gekomen. Tot halverwege maart in dit seizoen stond de ploeg van trainer Ron Elsen nooit hoger dan plaats zestien. In de vierde periode begon het opeens te draaien met alleen een nederlaag tegen kampioen NEC Nijmegen en de laatste vier duels werden zelfs gewonnen. Aan de selectie zijn na de winterstop twee talenten van SC Heerenveen toegevoegd die beiden een FC Emmen verleden hebben.

Pascal Huser en Jens-Jurn Streutker verlieten FC Emmen toen ze naar de B-junioren over gingen. FC Emmen had toen het samenwerkingsverband met SC Heerenveen waardoor de B-jeugd naar Friesland verhuisde. Streutker heeft inmiddels vorig seizoen in de eredivisie gespeeld toen hij was uitgeleend aan Heracles maar wordt bij MVV weinig gebruikt. De Schoonebeker Pascal Huser wordt bij MVV als supersub gebruikt. Hij heeft vijftien wedstrijden gespeeld en stond een maal in de basis. Hij scoorde ook inmiddels zijn eerste goal in het betaalde voetbal met de 4-1 tegen FC Volendam.