Ruime winst op Drenthina

Ook onze tweede oefenwedstrijd is geëindigd in een overwinning. Op een goed gevuld Sportpark De Oude Ros werd vv Drenthina, dat afgelopen weekend zijn 75ste verjaardag vierde, met 0-7 verslagen.

De mannen van Dick Lukkien lieten meteen zien dat ze op zoek waren naar een grotere overwinning dan in het vorige oefenduel (0-1 bij DZOH). In de eerste tien minuten zochten Jari Vlak, Lucas Bernadou en Ole Romeny het doel van doelman Yannick Berends, maar nog zonder succes. Drie minuten later had Jasin Assehnoun wél succes; hij kopte een piekfijne voorzet van Jeff Hardeveld tegen de touwen: 0-1.

Snel daarna werd het ook al 0-2, toen Romeny een paar verdedigers (inclusief keeper) voorbij dribbelde en de bal klaarlegde voor Remi van Ekeris. De creatieve middenvelder kon daardoor simpel binnentikken.

Tien minuten later volgde de volgende treffer. Rechtsback Keziah Veendorp ontving een steekpass van Bernadou aan de rechterkant van het strafschopgebied en rondde keurig af. Kort voor rust werd het zelfs nog 0-4, toen Romeny simpel kon afronden na goed werk van Rui Mendes.

FC Emmen-doelman Max Wolfs moest kort voor rust ook één keer aan de bak. Een snelle tegenstoot van Drenthina eindigde met een voorzet vanaf de rechterkant, maar Wolfs zat er in de korte hoek goed bij en voorkwam zo een treffer.

De doelpunten blijven vallen
Na rust stuurde Lukkien acht andere spelers het veld in. En ook zij wisten – weliswaar pas na een kleine twintig minuten – rijkelijk het net te vinden. Het was proefspeler Lorenzo Ebecilio die binnen een minuut tweemaal wist te scoren; eerst na een slimme één-twee met Ben Scholte, daarna op aangeven van Teun Bijleveld.

Kort daarna scoorde Bijleveld zelf. Scholte verlengde een voorzet van Arnaud Luzayadio, waardoor Bijleveld de 0-7 op het scorebord kon zetten.

Vlak voor tijd leek Bijleveld ook nog de 0-8 te maken, maar zijn afstandsschot ging via de onderkant van de lat nét niet over de lijn.

Komende vrijdag wacht alweer de volgende oefenpot. Dan gaan de Emmenaren op bezoek bij SVV’04 in Schoonebeek.

71. Bijleveld 0-7

vv Drenthina eerste helft: Berends; Bakker, Haan, Roemahlewang, Geleijnse; T. Alders, M. Alders, Arends; Dekens, Koops, Plaatje.

FC Emmen eerste helft: Wolfs; Veendorp, Bijen, Dirksen, Hardeveld; Vlak, Bernadou; Mendes, Van Ekeris, Assehnoun; Romeny.

vv Drenthina tweede helft: Van Klinken; Bakker (68. Geleijnse), Fokkens, Haan, Drent; Arends (68. Roemahlewang), Horstman, T. Alders (68. M. Alders); Arling, Klasens, Jager.

FC Emmen tweede helft: Wolfs; Luzayadio, Veendorp (66. Funke), Veldmate, Burnet; Kieftenbeld, Bijleveld; Mendes (66. Sluiter), Quispel, Scholte; Ebecilio.