Roy Stroeve matchwinner in Haarlem

Het was dit seizoen niet zelden het verhaal van wel goed gespeeld maar te weinig punten. Maar de 2-1 overwinning op en in Haarlem viel in een geheel andere categorie. Het was er namelijk eentje van niet sterk gespeeld maar wel met drie punten de bus in. De winnende treffer van Roy Stroeve viel ruim in de extra tijd terwijl FC Emmen zich reeds in de handen wreef dat het ondanks het overwicht van de thuisclub toch een punt aan het duel leek over te houden.
FC Emmen was in Haarlem, afgezien dan van de langdurig geblesseerden, op volle oorlogssterkte. In het eerste half uur werden in deze samenstelling een paar kansjes gecreëerd. Zo ging Morten Friis in de achtste minuut goed door maar zag zijn inzet tot hoekschop worden verwerkt. Dat overkwam later ook Roy Stroeve en Frank Broers waarbij de Haarlemse goalie René Ponk geen overweldigende indruk maakte. Zeven minuten voor de pauze had FC Emmen eigenlijk op voorsprong moeten komen. Na een uitstekend opgezette aanval via Morten Friis en Roy Stroeve kwam Sergio van Dijk oog-in-oog met doelman Ponk te staan. De aanvalsleider produceerde met zijn zwakkere rechtervoet echter een slap schot waarmee de Haarlemse sluitpost geen moeite had. In de laatste vijf minuten van de eerste helft heerste echter Haarlem en het was alleen aan doelman Thomas Villadsen te danken dat de rust met 0-0 in kon gaan. Hij ranselde schoten van Kousemaker, De Graaf en Amanda op indrukwekkende wijze uit zijn doel.
De tweede helft was iets levendiger met een Haarlem dat voor de volle winst ging. Dat streven kreeg echter na een uur spelen een fikse deuk toen Morten Friis van een reeks fouten van de Haarlemmer defensie profiteerde en de bal langs Ponk schoot: 0-1. Waarmee de Deen zijn totaal op tien treffers bracht. Haarlem toonde zich echter niet geschokt en kreeg een minuut later al een goede kans via topscorer Roel de Graaff die naast kopte. Vijf minuten lang duurde de weelde van een voorsprong bij FC Emmen. In de 65e minuut kreeg de verdediging de bal maar niet uit het zestienmetergebied waarna Marvin Wijks met een schot in de linkerhoek de partijen op gelijke hoogte bracht.
Nauwelijks een minuut later had het 2-1 kunnen staan. Uitgerekend Christy Bonevacia haalde van grote afstand uit maar trof buiten bereik van Villadsen de staander. Met Niki Leferink en Callum Little in de ploeg voor Geoffrey Verweij en Robbie Haemhouts ging FC Emmen de slotfase in die bepaald niet van spanning ontbloot was. Villadsen beproefde nogmaals de kwaliteiten van Thomas Villadsen maar FC Emmen leek stand te houden. Trainer Gerry Hamstra zette kort voor het einde nog middenvelder/verdediger Berry Schepers in voor Sergio van Dijk om de 1-1 stand te consolideren. Dat lukte niet alleen maar FC Emmen kreeg ook nog een niet meer verwachte bonus toen Roy Stroeve in de extra tijd Haarlem pijn deed door alsnog de trekker over te halen.
,,De 1-2 kregen we in de schoot geworpen”, realiseerde Hamstra zich. ,,Maar we hebben ook vaak met prima voetbal punten laten liggen, dat geeft dit ook best weleens een goed gevoel.”  Collega Jan Zoutman had het ook niet moeilijk met het geven van een analyse. ,,Als je op zo’n manier twee doelpunten weggeeft en zelf de kansen niet benut, dan win je geen wedstrijd.”
Haarlem-FC Emmen 1-2. 60. Friis 0-1, 65. Wijks 1-1, 90. Stroeve 1-2. Scheidsrechter: Hoopman. Toeschouwers: 1887.
Haarlem: Ponk: Axwijk, Karreman, Akerboom (46. Grönborg), Berck Beelenkamp, Bonevacia, Amanda, Huymans, Kousemaker, De Graaf, Wijks.
FC Emmen: Villadsen; Demeijer, Van der Kruis, Broers, Görtz, Verweij (59. Leferink), Stroeve, Haemhouts (73. Little), Pannekoek, Friis, Sergio van Dijk (86. Schepers).

Christy Bonevacia probeert Roy Stroeve af te remmen. Uiterst rechts Frank Karreman.