FC Emmen B1 klopt Twente Heracles

Elinkwijk A1-FC Emmen A1 2-1
FC Emmen A1 stelde een tikkeltje teleur door met 2-1 van het in degradatienood verkerende Elinkwijk A1 te verliezen. Na een helft spelen zag het daar echter nog niet naar uit. De Emmenaren waren de betere ploeg en gingen de rust in met een verdiende 0-1 stand. Elf minuten voor de pauze was Jordy Beeksma de maker van de Emmer goal. Na rust was het echter een treurmars wat FC Emmen betrof die volgens coach Eric Lippold mede door de scheidsrechter in de hand werd gewerkt. ,,Bij de 1-1 in de 56e minuut ging een overtreding met gestrekt been ten opzichte van Tim Siekman aan vooraf maar hij liet gewoon doorspelen. Later werd nog eens in het strafschopgebied van Elinkwijk de bal met twee handen geblokkeerd maar ook dat wuifde hij weg.” Lippold werd in de slotfase met een rode kaart weggestuurd. FC Emmen A1 had in de tweede helft wel kansen gehad, zo belandde een vrije trap van Janko Dekker op de lat. De 2-1 en winnende treffer voor de ploeg uit Utrecht viel tien minuten voor tijd toen doelman Pieter IJzerman en René Wolbers elkaar in de weg liepen.
FC Emmen A1: Pieter IJzerman: Schijff (85. Springer), Wolbers, Dekker, Siekman, Moolhuizen, Van Aanholt, Beeksma, Visser (60. De Vries), Fidom (70. Goos), Wakker.

FC Emmen B1-Twente Heracles B2 1-0
Drie kostbare punten voor de Emmenaren met de winnende treffer van Yannis Kazantzis. In de eerste helft had FC Emmen B1 eigenlijk op voorsprong moeten komen via Rick ten Voorde die alleen voor de Twentse doelman er niet in slaagde hem te passeren. Het was wel een redelijk gelijkopgaande wedstrijd met weinig serieuze mogelijkheden aan beide zijden. Het was duidelijk dat wie de eerste goal maakte een beste kans had om het duel te winnen. De thuisclub was de gelukkige toen Yannis Kazantzis in de vierde minuut na de pauze de bal in de linkerhoek tikte. Met veel inzet bleef FC Emmen tot en met het einde overeind. Bij de gasten liep in de voorlaatste minuut de aanvoerder tegen een tweede gele kaart op.
FC Emmen B1: Koops; Hoff, Van der Ham, Van der Berg, Koenders, Kazantzis, Caria, Simon IJzerman (75. Fokkens), Bal, Ten Voorde, Wolting (57. Dos Reis).

Rick ten Voorde had in deze situatie moeten scoren.

Yannis Kazantzis (links) was de matchwinner.

Simon IJzerman moet zich twee tegenstanders van het lijf houden.

Rick ten Voorde is de Twentse keeper kwijt maar zou niet tot scoren komen.

FC Emmen C1-BV Veendam C1 6-0
Koploper FC Emmen C1 had geen grootse wedstrijd nodig om de Veendammers op de knietjes te krijgen. Het was een matige pot voetbal met een in de eerste helft slordig spelend FC Emmen. Jurgen Locadia had zijn ploeg al in de eerste minuut op voorsprong gebracht na aangeven van Michael Chacon. Vier minuten later maakte Dilan van Bree er 2-0 van waarna Luciano Slagveer de ruststand op 3-0 bepaalde. Na de pauze waren Menno Heerkes (39), Locadia (53) en Heerkes (65) succesvol.
FC Emmen C1: Berends (60. Rob Schuldink): Streutker (50. Jonkers), Poelstra, Warmolts, Westebring (60. Stollenga), Heerkes, Chacon, Hindriks (45. Elperman), Locadia, Van Bree (50. Ypenburg), Slagveer.

Luciano Slagveer even uit balans.

De Veendammer doelman wint hier.

Feest na de 3-0 van Luciano Slagveer.

Flevo Boys D1-FC Emmen D1 1-3
FC Emmen D1 deed wat het moest doen en klopte Flevo Boys met 3-1. Op een zeer moeilijk te bespelen veld was redelijk voetbal amper mogelijk. Ook de strakke wind was bepaald geen voordeel. Na een helft spelen leidde FC Emmen met 2-0 dankzij treffers van Pascal Huser (strafschop na een overtreding op Nick Westebring). Uit een hoekschop bracht Boris Rasevic de stand op 0-2. Na de thee zorgde Pascal Huser met een schot van afstand voor de 0-3 waarna de Emmeloorders nog mochten tegenscoren. Huser en Rasevic hadden overigens ook nog de onderkant van de lat getroffen.
FC Emmen D1: Kortman (31. Schrik); Rijkens, Room, De Jong (31. Arends), Wouter Schuldink (31. ’t Hart), Nick Westebring, Huser, Wessels (31. Meinderts), Rasevic, De Bruin (31. Greve), Meijer (31. De Vos).