Rode kaart Tim Siekman nekslag voor FC Emmen

FC Emmen heeft het jaar 2015 afgesloten met een forse 4-1 nederlaag tegen hoogvlieger VVV-Venlo. Bijna een uur lang waren de partijen aardig aan elkaar gewaagd tot in de 56e minuut FC Emmen verdediger Tim Siekman zich voor de tweede maal vergreep aan een tegenstander en met twee maal geel de kleedkamer mocht opzoeken. Daarna glipte FC Emmen de partij volledig uit handen. Het resultaat en spelverloop deed een beetje denken aan 29 augustus 2014 toen FC Emmen in Venlo met 4-1 won. Toen was evenals nu een strafschop mede bepalend voor de uitslag. Al in de derde minuut kreeg VVV doelman Maënpaa een rode kaart waardoor FC Emmen naar een toen verrassende 4-1 overwinning kon uitlopen. Deze keer was het dus precies omgekeerd.

Marnix Kolder haalt uit met Jerold Promes in de rug.

Marnix Kolder krijgt een knuffel van Rick ten Voorde na de 1-1 (Foto’s: Boudewijn Benting).

FC Emmen trainer Marcel Keizer ziet verlangend uit naar 4 januari aanstaande. Dan wordt de training weer opgepakt en hij heeft goede hoop dat een deel van de geblesseerden weer beschikbaar zal zijn. ,,Ik verwacht een betere tweede helft en we gaan voor een plaats in de play offs. Wat vandaag betreft, tijdens de trainingen wijs je de spelers op het gevaar van VVV en dan ligt er binnen twee minuten al de 0-1 in. Daarna waren we een periode gelijkwaardig en na de gelijkmaker kort voor rust leek het er op dat we na de pauze er een echte wedstrijd van konden maken. Tot die rode kaart dan, want daarna heeft VVV Venlo het goed uitgespeeld en was bij ons de pijp leeg.”

De start van FC Emmen was nogal slordig want al na een minuut en 28 seconden drukte Ralf Seuntjes van dichtbij op aangeven van Leandro Resida de 0-1 langs doelman Telgenkamp. VVV Venlo liet zien waarom het hoog staat en FC Emmen kwam moeilijk aan het scheppen van kansen toe. Tot twee  minuten voor de pauze dan toen Marnix Kolder een voorzet van Gaby Jallo verlengde en een einde maakte aan een reeks VVV wedstrijden zonder tegengoal. Kolder kreeg nog net voor de pauze een tweede kans uit een vrije trap van Jurjan Mannes maar kopte toen naast. Na de pauze deed de tweede gele kaart voor Tim Siekman, beide kaarten als gevolg van overtredingen op Vito van Crooy, de wedstrijd definitief in het voordeel van de bezoekers kantelen. Eerst vulde Derre Kwee de positie van Siekman op maar kort daarna werd Bart de Groot ingebracht voor Marnix Kolder. Voor De Groot een memorabel moment want het was zijn honderdste in dienst van FC Emmen. Dit seizoen was hem slechts twee minuten speeltijd gegund in het duel tegen Go Ahead Eagles dat ook in 4-1 eindigde, maar dan in het voordeel van FC Emmen.

Derre Kwee raakt bal en tegenstander.

Erixon Danso gaat plat voor VVV doelman Jordy Deckers.

De bank van FC Emmen ziet het zwart in.

De 1-2 van Jonathan Opoku leek ondanks de numerieke minderheid van FC Emmen te vermijden. De bal werd voor het vijfmeter gebied rond gespeeld zonder dat een Emmenaar er een voet tussen stak waardoor Opoku vrij baan had: 1-2. Invaller Torino Hunte maakte er tien minuten later op aangeven van Ralf Seuntjes 1-3 van en in de slotfase zorgde Seuntjes uit een door Sander Rozema veroorzaakte strafschop voor de 1-4 eindstand.

Een dansje voor de goal van Dennis Telgenkamp.

Het einde voor Tim Siekman en indirect ook voor FC Emmen (Foto’s: Bennie Wolbers)

FC Emmen-VVV Venlo 1-4. 2 Seuntjes 0-1, 42. Kolder 1-1, 69. Opoku 1-2, 80. Hunte 1-3, 90. Seuntjes (strafschop) 1-4. Scheidsrechter: Perez. Rode kaart: 56. Siekman (2x geel). Gele kaart: Kwee (FC Emmen), Resida (VVV Venlo). Toeschouwers: 3156.
FC Emmen: Telgenkamp; Van Deelen, Streutker (81. Hagenauw), Siekman, Jallo, Rozema, Kwee, Mannes, Ten Voorde (83. Mulder), Kolder (61. De Groot), Danso.
VVV Venlo: Deckers; Rutten, Promes, Buwalda, Fleuren (65.Bourdoux), Post, Opoka, Nijholt (86. Kruijsen), Van Crooy, Seuntjes, Resida (72. Hunte).