Terug naar overzicht Terug

FC Emmen krijgt zware kluif aan VVV-Venlo


De eerste helft van de competitie zit er voor FC Emmen bijna op. De afsluiting daarvan en tevens de laatste wedstrijd van het jaar 2015 vormt de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. Niet zo maar een doorsnee wedstrijd in de Jupiler League want de ploeg uit Venlo is de huidige nummer twee van de ranglijst. Het zou mooi zijn indien FC Emmen met een driepunter het jaar zou kunnen beëindigen maar dat zal een hele klus worden omdat VVV-Venlo de best draaiende ploeg van dit moment is.


Aan de hand van de cijfers kan moeiteloos de kracht van VVV-Venlo worden aangetoond. Het won bijvoorbeeld zes van de laatste zeven wedstrijden, de laatste vier uit deze reeks werden allemaal gewonnen. Doelman Jordy Deckers van de Noordlimburgers is in die reeks van zeven wedstrijden slechts twee maal gepasseerd en dat was ook nog in één wedstrijd. Deckers hield dus zes keer de nul in de laatste zeven wedstrijden. De enige wedstrijd waaruit FC Emmen een voorzichtige conclusie kan trekken dat VVV-Venlo niet helemaal onaantastbaar is, vormt de uitnederlaag van VVV-Venlo bij RKC Waalwijk dat niet echt een hoogvlieger is. RKC speelde thuis echter ook gelijk tegen koploper Sparta en won met 3-0 van promotie kandidaat NAC Breda.

Onder trainer Maurice Steijn staat er momenteel in Venlo, na een stroeve beginfase, een hecht team in het veld. Er zijn nauwelijks wisselingen in de basisformatie en de nieuwelingen pakten ook goed uit. De van Telstar overgenomen Ralf Seuntjes is topscorer met 13 treffers waarvan drie uit strafschoppen. De van FC Emmen afkomstige Leandro Resida heeft ook zijn weg gevonden, hij heeft een vaste basisplaats en heeft inmiddels ook al vier maal gescoord.

Naast de blessures beginnen de gele kaarten zo langzamerhand ook te tellen bij FC Emmen. De middenvelders Sander Rozema en Jurjan Mannes staan beiden op vier en de eerstvolgende kaart betekent dus een automatische schorsing. Of die tegen VVV-Venlo wordt gepakt, hangt dus voor een deel af van de scheidsrechter. Martin Perez uit Helmond fluit in Emmen zijn zevende Jupiler League duel in dit seizoen. Met 23 gele en 3 rode zit hij in het hogere segment wat het uitdelen van kaarten betreft.