Terug naar overzicht Terug

Robey Sportswear nieuwe kledingleverancier FC Emmen


Robey Sportswear is vanaf het seizoen 2015-2016 de nieuwe kledingleverancier van FC Emmen. De overeenkomst met het kledingmerk heeft een totale duur van vier seizoenen. Robey Sportswear volgt daarmee Masita op dat de afgelopen seizoenen als kledingsponsor aan FC Emmen verbonden was.
In samenwerking met FC Emmen heeft Robey Sportswear de complete outfit voor de club ontworpen, van wedstrijdkleding tot presentatiepakken. Vanaf het komende seizoen spelen naast de eerste selectie  ook alle jeugdteams in de nieuwe Robey Sportswear kledinglijn.


Algemeen Directeur van FC Emmen Wim Beekman. “FC Emmen is verguld met Robey Sportswear als nieuwe kledingleverancier. Het kledingmerk heeft een historie in het Nederlands betaald voetbal en staat erom bekend kwalitatief hoogwaardige kledingproducten te leveren. Dat zijn de redenen dat al onze elftallen de komende seizoenen in tenues van Robey Sportswear spelen. Ik ben er van overtuigd dat we een succesvolle samenwerking tegemoet gaan.”

Managing Director Arie Kegel van Robey Sportswear is erg trots dat een club als FC Emmen in Robey kleding gaat spelen. “Wij willen bewust werken met verenigingen die een regionale uitstraling hebben waar FC Emmen zeker in thuis hoort. Daarnaast is het voor ons een bijzonder moment om samen te werken met FC Emmen vanwege het 30-jarige bestaan, om  deze reden gaan we een speciaal jubileumtenue ontwikkelen voor de club, waar FC Emmen de wedstrijd op vrijdag 1 mei tegen Telstar in zal gaan spelen”.

Over Robey Sportswear
In de jaren zestig, zeventig en tachtig drukte het authentieke merk Robey Sportswear een geheel eigen stempel op het Nederlandse sportlandschap. Robey is ook geen onbekende in de voetballerij. Het merk verzorgde vanaf 1947 wedstrijdtenues van o.a. Sparta Rotterdam, FC Groningen, Heracles, Feijenoord, Willem II en zelfs voor het Nederlands elftal.

Daarmee werd Robey Sportswear in één klap het bekendste merk voor voetbalkleding in de jaren tachtig. Spelers als Ronald Koeman, Louis van Gaal verdedigden in die tijd de kleuren van hun club in de outfits van Robey Sportswear. Voor het komend seizoen heeft Robey Sportswear in samenspraak met FC Emmen een stijlvol tenue ontworpen.