Terug naar overzicht Terug

Afscheid van Maik Rozema


Gisteren hebben wij afscheid genomen van onze supporter Maik Rozema, FC Emmen supporter in hart en nieren. Maik had twee clubs waar hij een groot fan van was; Ajax en zijn lokale trots FC Emmen. Maik is op 21-jarige leeftijd overleden na een moedig gedragen ziekte.


In 2008 was Maik student aan het Carmel College. Zijn klas ging een week skiën maar helaas kon Maik niet mee. Zijn wens was om die week stage te lopen bij FC Emmen. Uiteraard is dit verzoek toen gehonoreerd en had de toenmalige jeugd coördinator, Nico Haak, er een prima assistent aan met een zeer goede, technische kijk op het spelletje.

Maik was een fanatieke speler van The E-team, het rolstoelhockey team uit Emmen. Hij was het die de spelers van FC Emmen uitnodigde voor een oefenwedstrijd. Na eerst wat angsten weggehaald te hebben bij de voetballers, beleefden zij met elkaar een mooie zaterdagmorgen. Uiteraard werden de spelers van FC Emmen ingemaakt, maar daar ging het niet om. Samen met plezier sporten en dan maakt het niet uit of je wel of geen beperking hebt.

FC Emmen speelt in de eerste divisie met de officiële Jupiler League bal van Derbystar. Volgend seizoen zal er met een heuse “supportersbal” worden gespeeld waar de 11 grootste fans van FC Emmen op worden vermeld. Toen zich de kans voordeed om via een online actie een plekje op de bal te bemachtigen schreef Maik samen met zijn broer Niek zich direct in. Binnen een hele korte tijd verzamelden zij via facebook een enorm aantal stemmen . Met als gevolg dat Niek op nummer 2 eindigde en Maik op nummer 1! Hij is de grootste fan van FC Emmen…

Omdat het niet goed ging met Maik, is alles in werking gezet om de officiële wedstrijdbal toch nog aan hem te kunnen laten zien en op deze manier iets terug te kunnen doen voor het jarenlange supportersschap van FC Emmen.

Het is een fijn gevoel dat Maik ook aankomend seizoen er bij zal zijn. Zelfs op het veld…als trouwe supporter….

Onze gedachten zijn bij Johan, José, Niek en Stan en wij wensen hen heel veel sterkte met het grote gemis van Maik.