Reserves FC Emmen verliezen nipt van Heracles Almelo

De reserves zijn er niet in geslaagd om de tweede wedstrijd van de competitie ook te winnen. Op bezoek bij Heracles werd er met 1-0 verloren.

Moeizame eerste helft van Emmen
De reserves hadden een lastige eerste helft tegen Heracles. De Almeloërs begonnen sterk aan de wedstrijd en dit leverde enkele kansen op. De eerste goal van de thuisploeg viel vroeg in de wedstrijd.

Het was oud-Emmenaar Nikolai Laursen die het doelpunt voor z’n rekening nam. Hij schoot na elf minuten vanaf randje zestien de bal beheerst achter doelman Kyan van Dorp.

De Emmenaren kregen één kleine mogelijkheid halverwege de eerste helft na een goede actie van Jasin Assehnoun. Zijn schot ging echter een meter over. Heracles kreeg daarna nog enkele grote kansen via Sinan Bakis.

De spits zag een doelpunt afgekeurd worden nadat de scheidsrechter floot voor buitenpel en ook kopte hij de bal net voorlangs.

Emmenaren gevaarlijk na rust
In het tweede bedrijf had de ploeg uit Almelo ook het meeste van het balbezit. Toch kreeg Emmen de grootste kansen in de tweede helft.

Joël van Kaam was dichtbij de gelijkmaker na een goede poging van een meter of twintig, maar zag zijn bal net naast hobbelen. Kort daarna hadden Teun Bijleveld en Willem Hoffrogge pech dat de bal er niet in ging.

In het laatste kwartier probeerde de Drentse formatie nog een doelpunt te forceren, maar echte dreiging kwam hier niet meer uit. Doelman Van Dorp had nog enkele goede reddingen in huis en daardoor bleef de stand 1-0.

De reserves spelen op 1 november om 18.30 uur op De Oude Meerdijk tegen de reserves van sc Heerenveen. De Friezen speelden tot dusver één wedstrijd en wonnen deze met 3-2 van Heracles.

Heracles Almelo – FC Emmen: 1-0
11. Laursen 1-0

Heracles Almelo: Bucker; Bakboord, Sonnenberg, Les, Roosken; Ibrahimoglu, de la Torre (73. Bostdorp); Laursen, Sierra-Cappelletti, Amissi (67. Polley); Bakis.

FC Emmen: Van Dorp; Van Kaam, Veendorp (76. Funke), Apau, Carty; Dijk, Bijleveld; Slor, Hoffrogge (84. Adams), Assehnoun; Scholte.