Reserves FC Emmen overtuigend langs Heerenveen

De reserves van FC Emmen hebben in een aantrekkelijk duel overtuigend gewonnen van de reserves van Heerenveen. Na negentig minuten stond er 4-0 op het scorebord.

Sterke eerste helft
De Emmenaren begonnen sterk aan de wedstrijd en namen gelijk het heft in handen. Dit resulteerde al snel in enkele kansen. De Drenten kwamen bijna op voorsprong via Ben Scholte. De nummer ‘10’ van vanavond zag zijn schot van richting veranderen en daardoor ging de bal net over het doel heen.

In de achttiende minuut was het dan wel raak voor de Emmenaren. Na goed voorbereidend werk van Reda Kharchouch kon Azzeddine Toufiqui binnenschuiven. Kharchouch was enkele minuten later weer belangrijk met zijn tweede assist van de avond. Dit keer was het Scholte die de bal uiteindelijk makkelijk raak kon koppen.

Het slotakkoord van de eerste helft kwam op naam van Teun Bijlveld. De middenvelder nam de bal vol op de pantoffel van ongeveer 25 meter en zag zijn bal in de kruising belanden. Alle aanwezige supporters keken hun ogen uit! Door dit werelddoelpunt gingen de mannen rusten met een 3-0 voorsprong.

Nog één geldig doelpunt in de tweede helft
In het eerste gedeelte van de tweede helft waren er weinig kansen aan beide kanten. Halverwege de tweede helft veranderde dit weer. Dit werd mede ingeleid door een rode kaart voor Syb van Ottele. De verdediger ging hard door op Scholte en dat leverde hem zijn tweede gele kaart van de wedstrijd op. In de daarop volgende minuten werd een doelpunt van Kian Slor afgekeurd wegens buitenspel en zag Joris Adams zijn bal van de lijn gehaald worden.

Slor zag een ander doelpunt na zeventig minuten opnieuw afgekeurd worden wegens buitenspel. Mitch Apau maakte de vierde treffer van de avond. Hij schoot de bal via de paal binnen. Hiermee bepaalde hij ook de eindstand.

Door deze overwinning staan de mannen bovenaan in de reservecompetitie. Op dinsdag 7 december spelen de Emmenaren om 18.30 uur een uitduel bij Almere City. Almere speelde tot dusver nog maar één wedstrijd en verloor deze met 1-0 bij FC Twente.

FC Emmen – sc Heerenveen: 4-0
18. Toufiqui 1-0
27. Scholte 2-0
44. Bijleveld 3-0
77. Apau 4-0

FC Emmen: Groothuizen; Van Kaam, Miguel, Veendorp (76. Funke), Apau; El Azzouzi (63. Hoffrogge), Bijleveld; Slor, Toufiqui (63. Adams), Scholte (67. Dijk); Kharchouch (46. Carty).

sc Heerenveen: Bekkema; Akujobi, Van Ottele, Zaal, Woudenberg; Ras, Al Hajj, Gunason; Van der Heide, Nygren, Stevanovic.