René Hake: Overwinning dik verdiend

,,In de eerste helft kon je al zien dat de instelling goed was, alleen kwamen er toen nog geen kansen. Na de rust hebben we de ploeg iets anders neergezet en vervolgens kregen we zeker vier honderd procent kansen. Ook na de 0-1 liet de ploeg zien over mentale weerbaarheid te beschikken. Met de 1-1 kort voor het einde was ik al blij maar de spelers gaven een signaal af dat ze voor de overwinning wilden gaan. Met als gevolg een dik verdiende zege. Ik hoop dat we op deze manier verder gaan.”

Cambuur collega Alfons Arts kon het niet over zijn lippen krijgen dat FC Emmen verdiend had gewonnen, maar was wel ziedend over het optreden van zijn eigen ploeg. ,,We hebben de laatste weken goed gespeeld maar weinig punten gepakt. Dan hoop je op een omslag en in de eerste helft hadden we het ook onder controle. Alleen konden we dat in kansen omzetten. In de tweede helft gaven we echter niet thuis en dat is een kwalijke zaak waarover het laatste woord nog niet is gesproken. Dan denk je dat na die 0-1 de wedstrijd nog kantelt, maar er was bij ons sprake van desorganisatie.”