Terug naar overzicht Terug

René Hake debuteert tegen Sparta Rotterdam


Officieel is het dus het debuut voor René Hake als trainer-coach van FC Emmen maar eigenlijk ook niet. Hij heeft immers zeven jaar geleden ook al eens voor de groep gestaan als interim-trainer samen met Alfons Arts. Begin oktober 2003 nam Hennie Spijkerman plotseling de kuiten waarna het duo Arts/Hake tot interim-trainer werd benoemd waarbij Arts meestal naar buiten toe het woord voerde. Het duo was zes wedstrijden eindverantwoordelijk waarin elf punten werden behaald. Einde november werd vervolgens Jan Olde Riekerink benoemd die Emmen naar grote hoogte leidde.
De reeks wedstrijden tussen FC Emmen en Sparta Rotterdam is niet bijzonder omvangrijk omdat de Rotterdammers tot het jaar 2002 altijd eredivisie plachten te spelen. In totaal zijn er zes onderlinge duels geweest en de balans is exact in evenwicht met elk twee overwinningen en twee gelijke spelen. Op het bekende Kasteel won Emmen in het seizoen 2003/04 voor de eerste en enige keer verrassend met 4-3. Onder Olde Riekerink leek Emmen totaal weggespeeld te worden en na zes minuten stond het reeds 2-0. De Spartanen lieten de Drenten alle hoeken van het veld zien maar vergaten vervolgens de score op te voeren. Emmen krabbelde terug tot 2-1 dankzij een fortuinlijke vrije trap van Jannes Wolters en stoomde na de thee naar een 2-4 voorsprong met goals van René Wessels, Dirk Jan Derksen (hij kreeg nog rood in de laatste minuut) en Ruud Berger. Het overblufte Sparta verkleinde kort voor tijd nog tot 3-4 maar daar bij bleef het. De andere twee wedstrijden in Rotterdam eindigden in een 1-0 nederlaag en een 0-0 gelijkspel.
Het huidige Sparta staat onder leiding van Jan Everse die bijna tegelijkertijd met Azing Griever en Jan Poortvliet aan zijn 250e wedstrijd toe was. Bij hem staat de teller echter op 249 zo dat Sparta-FC Emmen voor hem het jubileumduel is. Hij mist zijn centrale verdedigers Ruud Kras (geschorst) en Ruud Knol (knieblessure), maar wel aanwezig is topscorer Johan Voskamp die met 14 goals er een meer heeft gescoord dan alle Emmenaren te samen. Aan dat hoge aantal van 14 zijn de acht goals tegen Almere City voor een belangrijk deel debet maar hij scoort toch regelmatig. Zo heeft hij in de laatste vijf competitieduels telkens gescoord. Intern geschorst is rechterverdediger Emmanuel Boakye. Sparta wil van hem af omdat hij misbruik zou hebben gemaakt van zijn tankpasje en zich herhaaldelijk aan verkeersovertredingen zou hebben bezondigd. Verder is het contract met Jessy Mayele per 1 november ontbonden. Hij had nog een contract tot en met het volgende seizoen maar kon niet aarden.
Bij FC Emmen ontbreekt Richard Stolte die naar de reservebank is verwezen. Johnny de Vries schuift door naar het middenveld terwijl Marcel Piesche als rechterverdediger moet fungeren.
Scheidsrechter is Rutger Bekebrede die eerder in het seizoen FC Emmen-MVV floot waarin Johnny de Vries en Steven de Blok tegen rode kaarten opliepen. Waarop overigens niets viel aan te merken.  


 

Mourad Mghizrat (aan de bal ) in de met 4-3 gewonnen wedstrijd tegen Sparta. Met nummer 10 is de Spartaan Ricky van den Bergh.