Terug naar overzicht Terug

René Grummel stort zich volledig op de jeugdopleiding


De FC Emmen-jeugdopleiding is klaar voor het seizoen 2020/2021. Waar René Grummel het afgelopen seizoen nog parttime assistent-trainer was bij het eerste team zal hij zich nu volledig op de jeugdopleiding van FC Emmen gaan richten. Dit betekent dat Grummel als fulltime Hoofd Jeugdopleiding meer tijd kan stoppen in de beleidsmatige en voetbaltechnische ontwikkeling van de gehele jeugdopleiding van de club.


Grummel: “Sinds mijn aanstelling als Hoofd Jeugdopleiding in 2017 hebben we bij de jeugdopleiding ingezet op meer focus op het voetbaltechnische aspect. We werken met onze spelprincipes als leidraad binnen de jeugdopleiding en willen onze werkwijze voortdurend verbeteren. Door mijn volledige aanstelling ontstaat er meer tijd om dit sneller door te ontwikkelen en grote progressie te boeken op een aantal gebieden.”

“Het komende seizoen staat er een prima trainersstaf en hebben we door de nieuwe competitieopzet van de KNVB een uitdagend seizoen voor onze talenten in het vooruitzicht. Er zijn voor de komende seizoenen nog voldoende punten waarop we willen verbeteren en doorgroeien. Ik heb er zin in om, samen met alle trainers en vrijwilligers, hard te werken om meer jeugdspelers uit onze regio naar het eerste elftal te krijgen.”

Voorzitter Ronald Lubbers: “De jeugdopleiding van FC Emmen is toe aan de volgende stap. We hebben ambitie en daar hoort bij dat je een fulltime Hoofd Jeugdopleiding in dienst hebt. We hebben in René Grummel een oud-voetballer binnen de organisatie die deze rol al combineerde met zijn functie als assistent-trainer bij het eerste elftal. We zijn blij dat we met René ook de volgende stap binnen onze jeugdopleiding kunnen zetten..”

Opzet jeugdopleiding

In de trainersstaf is er één wijziging ten opzichte van het afgelopen seizoen: Matthijs Ronde wordt een van de trainers bij FC Emmen Onder 10. Hij vervangt Korné Hummel, die na één seizoen afscheid neemt.

De nieuwe structuur binnen de jeugdopleidingen in Nederland zorgt voor een aantal wijzigingen. Zo start FC Emmen het komende seizoen met een Onder 21-team onder leiding van Ruud Jalving, uitkomend in Divisie 2. De Onder 21 heeft een aantal nieuwe aanwinsten. Aron Timmerman en Boy Spijkerman keren terug op het oude nest na uitstapjes bij respectievelijk VV Hoogeveen en Cambuur Leeuwarden. Willem Hoffrogge komt over van JFV Nordwest, Alagie Jabbie komt van VFL Germania Leer, Rivillino Neslo van FC Utrecht en Ruben Roosken zal het seizoen beginnen in de Onder 21. Hij maakte afgelopen seizoen deel uit van de eerste selectie.

FC Emmen Onder 18 valt komend seizoen onder de leiding van Björn Zwikker. De ploeg zal uitkomen in Divisie 4. Er zijn vijf nieuwe spelers voor dit team: Abdullahi Hassan Abdi en Cuba Meyer van Zeeburgia, Deyon Boerleider van ZAC 1893, Mike van Ekeren van PEC Zwolle en Quinten Jony van Be Quick ’28.

Voor de middenbouw is er één wijziging qua structuur: Het Onder 15-team vervalt. In plaats daarvan start FC Emmen komend seizoen met een Onder 16. De trainer/coach van FC Emmen Onder 15 in het afgelopen seizoen, Karlo Meppelink, zal de Onder 16 gaan leiden. Matthias Maurer blijft trainer van FC Emmen Onder 14 en Willem van Loenen blijft bij de Onder 13.

Bij de onderbouw (Onder 12, Onder 11 en Onder 10) zullen er een aantal wijzigingen zijn. Deze teams gaan in het komende seizoen Twin Games spelen tegen andere BVO’s: op een kleiner veld wordt één team opgesplitst in twee teams. Het kleinere speelveld zorgt voor meer balcontacten. Spelers moeten meer creativiteit tonen en er worden meer doelpunten gemaakt. Uitslagen van 23-12 zijn daardoor eerder regelmaat dan uitzondering. Ook de spelregels zijn anders dan bij de ‘gewone’ wedstrijden.

FC Emmen Onder 12 zal onder leiding blijven van Marco Sanders, samen met trainer Jan-Willem de Haan. De Onder 11 valt onder de leiding van Albert-Jan van Oosten en Kain Hoogeveen. Danny Giethoorn en Matthijs Ronde zijn de trainers van FC Emmen Onder 10.

Klik hier voor alle selecties voor het seizoen 2020/2021.