Terug naar overzicht Terug

Reis naar Eindhoven moet drie punten opleveren


FC Emmen zou vrijdagavond aan de Aalsterweg in Eindhoven wel eens op meer weerstand van de kant van het publiek kunnen rekenen dan gebruikelijk. Een sponsor heeft namelijk alle kaarten opgekocht waardoor het publiek vrij toegang heeft. De bedoeling is daarmee FC Eindhoven een steuntje in de rug te geven in verband met de berichten dat de KNVB de club graag uit het betaalde voetbal ziet verdwijnen.
Bij FC Emmen heeft de zware nederlaag in Maastricht nog een tijdje nagegalmd. ,,Die eerste twee goals kwamen gewoon voort uit spelhervattingen”, gruwt trainer Gerry Hamstra. ,,Toch had ik bij 3-1 nog het gevoel dat we het nog recht konden zetten maar toen viel kort voor rust de 4-1. Het mag duidelijk zijn dat ik aanstaande vrijdag drie punten wil zien.”
De lijst van afwezigen bij FC Emmen is deze week gegroeid met de naam van Sergio van Dijk die last van een spierontsteking heeft. Verder ontbreekt doelman Thomas Villadsen nog steeds en wordt de plaats onder de lat ondanks de vijf goals tegen in Maastricht opnieuw ingenomen door Sander Danes. Daarnaast ontbreken Kevin Görtz, Laurens Huizenga, Niki Leferink, Callum Little, Jannes Wolters en Guus de Vries terwijl nog een vraagteken achter de inzetbaarheid van Geoffrey Veweij staat. Hij heeft problemen met een enkel. Aan de positieve kant staat de terugkeer van Robbie Haemhouts, Robin Demeijer en Frank Broers.