Terug naar overzicht Terug

RBC en FC Emmen hunkeren naar overwinning


 RBC Roosendaal en FC Emmen hebben gemeen dat ze de laatste vier wedstrijden niet hebben gewonnen. De Roosendalers kunnen daarin nog bogen op twee gelijke spelen maar de trots van Drenthe verloor ze alle vier. Voor de geloofwaardigheid richting achterban zou het voor beide teams daarom wenselijk zijn om eindelijk eens weer drie punten te pakken. Statistisch gezien doet FC Emmen het in West Brabant overigens nog niet zo slecht want van de achttien in Roosendaal gespeelde onderlinge duels wonnen de Emmenaren er zelfs zeven tegenover RBC slechts zes. Alleen de laatste twee seizoenen ging FC Emmen telkens met forse nederlagen naar huis: vorig seizoen werd het 4-0 voor RBC en een jaar eerder 5-0.
Wat FC Emmen betreft is het dus zaak de moed er in te houden. ,,We moeten er op een goede manier mee omgaan”, zegt trainer Gerry Hamstra. ,,Het heeft geen zin om mekaar in de put te praten maar de spelers moeten alle energie in zich zelf steken. Ik blijf er ook bij dat we een goede groep hebben, alleen is het nu wel zaak de boel om te draaien.”
Hamstra zal het in Roosendaal moeten doen zonder verdediger Mark Bevaart die naar aanleiding van zijn rode kaart tegen FC Zwolle voor twee duels (RBC en de bekerwedstrijd tegen FC Twente) is geschorst. Verder hebben Joos Valgaeren en Sieme Zijm wat probleempjes zodat met een definitieve opstelling tot vrijdag moet worden gewacht. Robbie Haemhouts, Callum Little, Thomas Villadsen, Guus de Vries en Jannes Wolters zullen in ieder geval niet spelen.
Het duel in Roosendaal wordt geleid door een Belgisch trio met aan het hoofd scheidsrechter Frederik Geldhof.


De donderdagochtend training trok meer aandacht dan gewoonlijk.

Antoine van der Linden (links) mag van zijn Portugese werkgever bij FC Emmen revalideren. Hij is hier in het gezelschap van Mark Bevaart.