Jong FC Emmen thuis gelijk tegen Telstar

Jong FC Emmen deed zich zelf in de thuiswedstrijd tegen Telstar, dit seizoen dus zonder het voorvoegsel Stormvogels, te kort door slechts 1-1 te spelen. De treffer voor de gasten kwam ook nog met onvrijwillige medewerking van een Emmer verdediger tot stand. Het merendeel van de doelrijpe kansen was echter voor de thuisploeg.
Telstar kwam al in de zevende minuut op voorsprong. Aan de linkerkant was Jamal Cruden iets sneller dan René Wolbers en uit de voorzet van de linkerspits van Telstar ontstond een klutssituatie waarbij Jeroen Bergsma zijn eigen doelman passeerde: 0-1. Vier minuten later had het eigenlijk 1-1 moeten staan toen Rogier Krohne na een foutieve terugspeelbal vrij baan kreeg maar er niet in slaagde doelman Van Strien te passeren. In de 36e minuut was Krohne wel trefzeker toen hij uit een pass van Frank Hoolsema vlekkeloos inkopte: 1-1.
Na de thee gaf Jong FC Emmen weinig of geen kansen weg en was zelf gevaarlijk via vooral Gill Göbel. Na een uur spelen kreeg hij een uitgelezen mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te brengen maar schoot alleen voor de keeper recht tegen hem op. Vier minuten voor het einde kopte Göbel nog een keertje over. De formatie uit Velsen Zuid zette in de slotfase de thuiscub nog even onder druk. FC Emmen goalie Pieter IJzerman stond echter een tweede goal van Telstar in de weg.
Jong FC Emmen-Jong Telstar 1-1. 7. Bergsma (in eigen doel) 0-1, 36. Krohne 1-1. Scheidsrechter: Dijks.
Jong FC Emmen: IJzerman; Schonewille (54. Vermeer), Wolbers, Bergsma, Siekman, Demeijer (79. Van den Berg), Göbel, Hoolsema. Krohne (63. Stoker), Fidom, Wakker.