Terug naar overzicht Terug

Rabobank nieuwe partner FC Emmen OldStars


Met ingang van het seizoen 2023-2024 prijkt Rabobank op het shirt van de FC Emmen OldStars, het Walking Football-team van de Drentse voetbalclub. FC Emmen Naoberschap sloeg op dinsdag 25 juli de handen ineen met Rabobank voor een partnerschap tot medio 2026.


Rabobank is al jaren trots verbonden aan FC Emmen. Eerst als stadionsponsor en vervolgens als hoofdsponsor van de jeugdopleiding. Nu krijgt de samenwerking een meer maatschappelijke insteek. Namens Rabobank ondertekende Martin Eising, directeur Coöperatieve Rabobank Het Drentse Land, samen met Eric van Oosterhout, voorzitter van FC Emmen Naoberschap, een samenwerkingsovereenkomst. 

Eising is verheugd om op deze manier verbonden te blijven aan FC Emmen: “De samenwerking draagt bij aan duurzamere verenigingen en (financiële) gezondheid in de regio door senioren (blijvend) gezond te laten leven en met elkaar in contact te brengen.” De FC Emmen OldStars en Rabobank gaan samen de regio in om het Walking Football te promoten en naar een volgend niveau te tillen. “Iedereen verdient een club”, aldus Eising. 

“Samen met de Rabobank en voetbalverenigingen in de regio kunnen we (potentiële) leden een leven lang voetbal aanbieden. Dat je op een oudere leeftijd nog betrokken kan blijven en actief kan zijn bij je lokale voetbalvereniging is hetgeen wat wij vanuit FC Emmen Naoberschap willen stimuleren. Juist daarom gaan we met Rabobank naar verenigingen toe om het Walking Football te ontwikkelen in de regio”, voegt Van Oosterhout toe.

Maatschappelijk betrokken
Rabobank was als partner van FC Emmen al verbonden aan meerdere maatschappelijke activiteiten. Zo worden bij ‘Scoren voor Gezondheid’ vierhonderd basisschoolkinderen uitgedaagd om een gezondere leefstijl aan te nemen qua beweging en bewust na te denken over voeding. Met de ‘FC Emmen School’ worden clinics gegeven op het gebied van (financiële) educatie, gezondheid en sportparticipatie. Tot slot draagt Rabobank nog bij aan ‘FC Emmen De Straat Op’, waarmee basisschoolkinderen in verschillende wijken in de gemeenten Emmen en Coevorden zes weken lang hard trainen met trainers van de club.