Terug naar overzicht Terug

Marc Hegeman blijft assistent-trainer bij eerste selectie


Marc Hegeman zal de rest van het seizoen assistent-trainer zijn bij het eerste elftal van FC Emmen. Zijn aanstelling zou in eerste instantie tijdelijk zijn, maar omdat hij de afgelopen maand naar volle tevredenheid heeft gefunctioneerd blijft hij langer onderdeel van de staf van hoofdtrainer Fred Grim.

De 47-jarige Hegeman speelde zelf tussen 1993 en 2001 voor FC Emmen. Na enkele seizoenen bij sc Heerenveen en Heracles sloot hij zijn spelerscarrière in 2005 ook af bij de Drentse club, toen hij wegens knieproblemen moest stoppen met profvoetbal. In totaal speelde hij 140 officiële wedstrijden voor FC Emmen. Als trainer heeft de geboren Schoonebeeker ervaring bij onder andere FC Klazienaveen en SVBO.

Fred Grim: “Ik heb de samenwerking met Marc als zeer prettig ervaren. Hij heeft bewezen over de juiste kwaliteiten te beschikken om op dit niveau te acteren. Bovendien komt hij uit deze regio en draagt hij de identiteit van de club uit. Dat is wat mij betreft een mooie combinatie.”

Hegeman zou dit seizoen trainer worden van FC Emmen Onder 16, maar voor die functie wordt een andere oplossing gezocht. De staf van de jeugdopleiding wordt binnenkort bekendgemaakt.