Terug naar overzicht Terug

Qatar straft foutjes in Emmer defensie goed af


Het duurt nog bijna vier weken voordat de competitie in de Jupiler League een aanvang neemt en dat is wat FC Emmen betreft maar goed ook want van een ingespeeld team valt nog weinig te bespeuren. Dat is deels wel te verklaren omdat trainer Harry Sinkgraven dingen uitprobeert om achter de sterke en minder sterke punten van de nieuwelingen te komen. Wat dat betreft wordt hij beetje voor beetje wijzer. Een belangrijke rol lijkt bijvoorbeeld weggelegd voor Tjaronn Chery die heerlijke dingen met de bal kan doen maar het onderdeel rendement nog niet onder de knie heeft. De Heerenveners Johnny de Vries en Richard Stolte zijn op meerdere plaatsen inzetbaar en kunnen wel om een boodschap worden gestuurd. Of dat genoeg is voor een mogelijke basisplaats is de vraag. Kay Velda moet duidelijk zijn draai nog vinden terwijl ook de wisselwerking tussen Ruud ter Heide en Milos Malenovic nog uit de verf moet komen. Tegen Qatar was echter ook een lichtpuntje en dat was het optreden van Eldridge Rojer. Hij maakte in de tweede helft zijn debuut en was binnen een kwartier drie keer dicht bij een goal en gaf een voorzet die door Ruud ter Heide maar net werd gemist.
In de eerste helft maakte FC Emmen veel afspeelfoutjes op de matige grasmat van sportpark de Luwte. Daarnaast begon centrale verdediger Angelo Zimmerman ook nog in de eerste versnelling wat FC Emmen in de zevende minuut bijna op een tegengoal kwam te staan. Daarna volgden wat kansjes voor FC Emmen met Chery die de keeper tot een moeizame redding dwong en  hetzelfde over kwam ook Milos Malenovic. De beste kans in de eerste helft was echter voor de gasten toen halverwege FC Emmen ten onrechte aan buitenspel dacht waardoor spits Mohamed Elneel een dot van een kans kreeg maar faalde. In de slotfase van de eerste helft begon het bij FC Emmen wel iets beter te lopen met mogelijkheden voor Hans Denissen en Tjaronn Chery maar het was niet voldoende om de score te openen.
Na de thee wisselde trainer Sinkgraven vijf spelers en FC Emmen startte onder aanvoering van Eldridge Rojer overdonderend. Achtereenvolgens tikte hij voorlangs, schoot naast, gaf een prima voorzet richting Ruud ter Heide en zag een inzet door de doelman worden gestopt. FC Emmen had duidelijk een treffer verdiend maar het aanvallende goede werk werd ruim een kwartier voor het einde te niet gedaan. Het begon met een te korte pass van Kay Velda richting Sjors Paridaans die er echter niet bij kon. Daniel Goumou profiteerde van de misser en bracht Jong Qatar op 0-1. Acht minuten later blunderde iedereen in de verdediging waardoor Mohammed Harees tot zijn eigen verbazing de 0-2 kon scoren. FC Emmen zette vervolgens nog even aan en Tjaronn Chery kreeg zo waar nog twee goede mogelijkheden. De eerste verdween hoog over en de tweede stuitte via de onderkant van de lat het veld weer in. Kort daarop strooide Abdelaziz Hatim nog wat meer zout op de Emmer wonden door met een diagonaal schot de eindstand op 0-3 te bepalen. 
FC Emmen – Jong Qatar 0-3 (terrein Weerdinge). 73. Goumou 0-1, 81. Harees 0-2, 90. Hatim 0-3. Scheidsrechter: Gözübüyük. Toeschouwers: 350.
FC Emmen: Zeinstra: Johnny de Vries, Fischer (46. Paridaans), Zimmerman, Guus de Vries (46. Stolte), Poldervaart (46. Leonardo), Malenovic, Van der Ven (46. Velda), Denissen (46. Rojer), Ter Heide, Chery.


 

Eldridge Rojer aan de bal

 

Sander Fischer en Erik van der Ven (6) werken samen

 

Guus de Vries claimt een onregelmatigheid

 

Harry Sinkgraven kon niet tevreden zijn

 

Michel Poldervaart in een duw- en trek duel verwikkeld (Foto’s FC Emmen Media)