Terug naar overzicht Terug

FC Emmen zaterdag in Coevorden tegen Jong PSV


De nieuwe beloftenselectie van PSV vormt een internationaal gezelschap. Uiteraard maken weer diverse Belgen deel uit van de selectie want PSV plukt veel talenten uit de grensstreek. Dries Wuytens, de jongere broer van Stijn Wuytens, bijvoorbeeld is negentien jaar en speelt al vanaf de D’tjes bij PSV. Mario Ospitalieri is van Belgisch/Italiaanse komaf en gaat aan zijn zevende jaar bij PSV beginnen. Stefano Marzo heeft Belgisch, Italiaans en Nederlands bloed in de aderen en maakt vanaf D1 deel uit van de PSV jeugdopleiding.


Aan zijn tweede seizoen bij PSV begint het zeventien jarige Oostenrijkse talent Marcel Ritzmaier. Helemaal nieuw zijn verder Ladislav Krejci en Milos Djordjevic. Krejci is afkomstig van Sparta Praag terwijl Djordjevic de overstap vanuit het Servische FK Sumedya Radnicki maakte. Maar er zitten uiteraard ook Nederlanders in de selectie zoals Jeffrey van Nuland (was uitgeleend aan RKC), Imad Najah, Youness Mokhtar en Josemar Makiavala. Najah en Mokhtar zijn al in de D3 van PSV begonnen.

Vier jaar lang stond het beloftenteam van PSV onder de hoede van Anton Janssens. Het afgelopen seizoen werd hij dus Nederlands kampioen. Janssens is dit seizoen opgevolgd door Marco Roelofsen die de laatste jaren bij FC Zwolle actief was. Naast jeugdtrainer trad hij ook op als interim bij de hoofdmacht. Anton Janssens is overgestapt naar NEC Nijmegen.