Punt tegen Vitesse na knap terugvechten

In een met name na rust bijzonder sfeervol stadion De Oude Meerdijk hebben we ons tegen Vitesse knap teruggevochten van een achterstand. Een mooie wedstrijd eindigde in 2-2.

Toen de rook van een fantastische vuurwerkshow voor de zuidtribune was weggetrokken, kon de eerste helft beginnen. In de openingsfase was het balbezit voornamelijk voor de Drentse ploeg. Ook de eerste mogelijkheid was voor ons; uit een corner was de debuterende Mike te Wierik bij de tweede paal gevaarlijk dichtbij, maar hij kon de bal net niet binnenwerken.

Na dik twintig minuten werd Vitesse voor het eerst gevaarlijk. Linksback Maximilian Wittek schoot van afstand, maar Mickey van der Hart redde. De doelman stond gauw weer op, want daarna moest hij redding brengen op een inzet van dichtbij door Matus Bero.

Kort daarna kregen de Emmenaren een domper te verwerken; Lorenzo Burnet gaf aan dat hij gewisseld moest worden en zo werd de al overvolle ziekenboeg nog voller. Zijn vervanger was Dennis Vos, die amper twee minuten later zag hoe Vitesse op 0-1 kwam. Aan de Arnhemse rechterkant dook Manhoef op na een diepe bal van Kacper Kozlowski en de buitenspeler rondde oog in oog met Van der Hart af. Niet veel later volgde ook de 0-2, op vrijwel identieke wijze. Ditmaal was het Carlens Arcus die op aangeven van Melle Meulensteen van dichtbij raak schoot.

De ploeg van Dick Lukkien vocht zich terug en scoorde nog voor rust de aansluitingstreffer. Oud-Emmenaar Kjell Scherpen redde in eerste instantie nog op een inzet van Mark Diemers, maar in de rebound was Jasin Assehnoun trefzeker. De Fin bepaalde de ruststand op 1-2.

Met de steun van het publiek weer gelijk
Na rust gingen de Emmenaren vol op zoek naar de gelijkmaker, gesteund door een geweldig publiek dat enorm veel sfeer bracht. Het was regelmatig dringen voor het Arnhemse doel, met mogelijkheden voor Te Wierik (uit een corner) en Keziah Veendorp (laag schot van afstand).

Pas in de slotfase bezweek de Arnhemse achterhoede onder de Drentse druk. Waar een voorzet van de ingevallen Jari Vlak nog geen treffer opleverde, deed een heerlijke dribbel van Ole Romeny (een andere invaller) dat even later wel. De van een blessure herstelde buitenspeler wurmde zich knap langs zijn tegenstander en vond Ahmed El Messaoudi voor het doel, die ervoor zorgde dat Dominik Oroz de bal in eigen doel werkte: 2-2.

Het was loon naar werken voor de Drenten, die ook in de zes minuten extra tijd op zoek bleven naar een volgende treffer. Het leverde helaas niet nog een goal op, waardoor we genoegen moeten nemen met een puntendeling.

Komende woensdagavond gaan we in het bekertoernooi op bezoek bij PSV. Volgend weekend wacht een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard, dat vrijdagavond met 0-0 gelijkspeelde tegen Sparta Rotterdam.

FC Emmen – Vitesse: 2-2
33. Million Manhoef 0-1
38. Carlens Arcus 0-2
43. Jasin Assehnoun 1-2
87. Dominik Oroz 2-2 (e.d.)