Promotie een feit na winst op Dordrecht

FC Emmen heeft aan De Krommedijk met 0-1 gewonnen van FC Dordrecht. Daardoor is promotie naar de eredivisie een feit!

In het Riwal Hoogwerkers Stadion aan De Krommedijk kleurde het rood en wit. Terwijl supporters van de thuisploeg op de noordtribune een spandoek omhoog hees, klonken de Drentse liederen van de volle zuidtribune. Ook op de oosttribune zaten erg veel Emmenaren.

Het bleek het begin van een mooie voetbalavond in Dordrecht. De ploeg van Dick Lukkien zette vanaf het begin vol druk op de thuisploeg en dat leverde kansen op. Ole Romeny kwam net tekort om een voorzet van Reda Kharchouch af te werken, Rui Mendes had net iets te veel tijd nodig om af te werken en Kharchouch speelde de bal na een onderschepping net te ver voor zich uit. Zo was er veel gevaar in de eerste twintig minuten, maar geen goals. Overigens moest Michael Brouwer ook eenmaal ingrijpen, na een omhaal van Stijn Meijer.

Wat volgde waren mogelijkheden voor Kharchouch, Jari Vlak en Romeny, maar opnieuw werd het net niet gevonden. Het ontbrak vaak aan nauwkeurigheid bij de laatste pass, daardoor capituleerde de Dordtse verdediging niet.

Vooral loopacties van Mendes achter de verdediging van Dordrecht leverden veel gevaar op. En vlak voor rust leverde dat ook de gelijkmaker op. Nadat Kharchouch een kopbal nog in de handen van Bossin zag belanden, moest de keeper daarna wél vissen. Mendes dook opnieuw op achter de verdediging en verlengde de boogbal van Oussama El Azzouzi tot over de doelman: 0-1. Voor Mendes was het alweer de achtste wedstrijd op rij dat hij het net weet te vinden. Alleen Paul Weerman (negen keer) heeft een betere reeks namens onze club achter zijn naam staan.

Emmen houdt stand met tien man
De tweede helft ging een stuk minder flitsend van start dan de eerste. Desondanks maakten de meegereisde supporters er al een groot feest van.

Het duurde een kleine twintig minuten tot er bijna reden tot juichen was vanwege een doelpunt. Na een corner konden in de kluts meerdere Emmenaren afdrukken, maar telkens gooide een Dordtse verdediger zich ervoor. Een paar minuten later vond eenzelfde situatie plaats voor het doel van Brouwer.

Een kwartier voor rust volgde een tegenvaller. Keziah Veendorp trok aan de noodrem bij een tegenaanval, maar pakte daarmee zijn tweede gele kaart en dus moesten we met tien man verder. De ingevallen Azzeddine Toufiqui was nog wel tweemaal gevaarlijk, maar verder bleef het stil (genoeg) voor beide doelen tot en met het laatste fluitsignaal.

Door de overwinning zijn we zeker van minimaal plek twee, die recht geeft op directe promotie naar de eredivisie! De spelersbus wordt verwacht rond 3.00 uur vannacht te arriveren bij stadion De Oude Meerdijk. Zaterdagmiddag organiseren gemeente Emmen en provincie Drenthe een promotiefeest op het Raadhuisplein. Houd de website, mail en social media in de gaten voor alle informatie!

FC Dordrecht – FC Emmen: 0-1
45+1. Mendes 0-1

Rood: 76. Veendorp (2x geel)

FC Dordrecht: Bossin; Wielzen (62. Hobbel), Van Huizen, A. El Azzouzi, Van der Avert (62. Savastano); Zehir, Suray (7. Schuurman), Pascu (79. Pinas); Conteh, Meijer, Donkor.

FC Emmen: Brouwer; Veendorp, Araujo, Veldmate, Burnet; Vlak, O. El Azzouzi; Mendes, Romeny (85. Van Kaam), Assehnoun (72. Toufiqui); Kharchouch (78. Apau).