Notice: Undefined offset: 0 in /data/web/repo_wp/releases/44/wp-content/plugins/wp-gitlab-updater-master/src/theme-updater.php on line 56
PRO Emmen draagt soepactie warm hart toe! - FC Emmen
Terug naar overzicht Terug

PRO Emmen draagt soepactie warm hart toe!


Naast de provincie Drenthe, de drie gemeente Emmen, Borger-Odoorn en Coevorden en Omroep MAX draagt ook de school voor praktijkgericht onderwijs in Emmen, PRO Emmen, de soepactie van FC Emmen en Soep op de Stoep een warm hart toe.


Naast een grote financiële bijdrage voor de aanschaf van de 8.000 lichtjes, die in het stadion te zien zijn tijdens de wedstrijd FC Emmen – PEC Zwolle op zaterdagavond 20 februari, maken leerlingen van PRO Emmen onder begeleiding van docent Thom Visser ook nog eens 100 liter soep. Via deze weg willen wij PRO Emmen hartelijk bedanken voor hun bijdrage tijdens dit maatschappelijke initiatief.

Over PRO Emmen
Sinds de oprichting van de maatschappelijke stichting van FC Emmen, Stichting Naoberschap United, is PRO Emmen al lid. PRO Emmen is een school voor praktijkgericht onderwijs. Aan de hand van vijf kernwaarden wordt gewerkt: eigen weg, meesterschap, zelf doen, strijdbaar en verrassend.

Sinds het schooljaar 2018-2019 is het mogelijk om een PRO schooldiploma te halen. Leerlingen kunnen op hun eigen niveau een diploma halen dat past bij hun uitstroomprofiel. Dit maakt duidelijk of een leerling na het praktijkonderwijs aan het werk kan mét of zónder ondersteuning of in staat is om door te stromen naar MBO-1/Entree onderwijs. Landelijk is afgesproken om het imago van het beroepsonderwijs te verbeteren. Het Praktijkonderwijs hoort daarbij. Het PRO diploma zorgt voor aantrekkelijker en herkenbaarder beroepsonderwijs. Meer leerlingen kunnen met het diploma makkelijker een passende baan vinden, omdat werkgevers beter weten wat de leerling te bieden heeft.