Prachtige wedstrijd eindigt in winst

We hebben onze eerste winst van het seizoen binnen. Op De Oude Meerdijk eindigde een heerlijke pot voetbal in 3-2.

In de openingsfase ging het spel op en neer. Het waren de bezoekers die de score na tien minuten openden. Anastasios Douvikas kopte een corner van Can Bozdogan van dichtbij tegen de touwen: 0-1.

Al snel leek daar een Drents antwoord te komen. Ole Romeny ontving de bal van Rui Mendes maar krulde de bal net naast. Kort daarna moest Eric Oelschlägel tweemaal reddend optreden; eerst voorkwam hij dat een voorzet van Hidde ter Avest in de kruising viel, daarna had hij een knappe reflex in huis op een inzet van heel dichtbij van Daishawn Redan. Overigens was Oelschlägel een van de vier Emmenaren op het veld met een verleden bij FC Utrecht. De anderen waren Mark Diemers, Jeff Hardeveld en Richairo Živković.

Maar we kwamen terug. Waar Romeny en later Jari Vlak eerst nog hun pogingen gekraakt zagen worden, was het Romeny later wel trefzeker. Hij werkte een lage corner van Diemers hard in het doel.

De ploeg van Dick Lukkien greep het initiatief en de 2-1 hing in de lucht. Toch was het wederom raak voor de Domstedelingen – en opnieuw uit een corner. Bij de eerste paal kopte oud-Emmenaar Bas Dost al duikend raak en zo was het niet 2-1, maar 1-2 op De Oude Meerdijk.

Voor rust kregen we nog genoeg kansen op een tweede gelijkmaker. Diemers zag zijn lage schot net naast de korte hoek gaan en Mendes stuitte op Utrecht-doelman Vasilis Barkas.

D’r op en d’r over
Na rust ging de zoektocht op de gelijkmaker verder. Al snel kwam de eerste kans daarop; Keziah Veendorp onderschepte de bal en bracht daarmee meteen Mendes in kansrijke positie. Het lukte de Portugees echter niet om terug te leggen op Vlak.

Vijf minuten later was het wél raak. Na een prachtig hakje van Lucas Bernadou schoot Hardeveld op doel. De rebound was voor Mendes, die beheerst raak schoot: 2-2.

FC Emmen bleef de gevaarlijkste ploeg en ging, gesteund door het enthousiaste Drentse publiek, op jacht naar de voorsprong. En die kwam er ook, dik tien minuten voor tijd. Vlak ontving de bal halverwege de Utrechtse helft, dribbelde richting de zestien en haalde uit. Doelman Barkas verkeek zich op de stuit en dus was het 3-2. Een verdiende voorsprong, gezien het spelbeeld.

In de slotfase kwam de voorsprong niet echt meer in gevaar, op één moment na. In de extra tijd was Dost van dichtbij nog gevaarlijk, maar Oelschlägel had een heerlijke reflex in huis.

Zo is de eerste driepunter van het seizoen binnen. Volgende week gaan we op bezoek bij Feyenoord, dat zondag nog op bezoek gaat bij RKC Waalwijk.

FC Emmen – FC Utrecht: 3-2
10. Douvikas 0-1
27. Romeny 1-1