Poedel Villadsen luidt nederlaag FC Emmen in

Het balverlies van doelman Thomas Villadsen al in de zevende minuut bleek achteraf dodelijk te zijn. FC Dordrecht verdediger Ruud Kras was bij een hoekschop naar voren gekomen en profiteerde van de blunder van de Emmer sluitpost door droog in te knallen. Het goede nieuws daarbij was dat FC Emmen nog 83 minuten had te gaan om de achterstand weg te poetsen. Dat gebeurde uiteindelijk niet en daaraan trof Villadsen uiteraard geen schuld.
Door de nederlaag in Dordrecht is FC Emmen op de voorlaatste plaats van de ranglijst beland. Nog een klein stapje en dan kan de ooit door supporter Ab Struik aan Jan Olde Riekerink geschonken rode lantaarn weer uit het museum worden gehaald. Dat zou het absolute dieptepunt zijn in een seizoen waarop in sportief opzicht alles verkeerd lijkt te gaan. Maar hoop op betere tijden is nog altijd aanwezig. Zo speelde op het harde en gladde veld aan de Krommedijk nieuweling Reza Ghoochannejhad een veelbelovende partij. Hij begon in het aan de eerste helft van de competitie denkende systeem als diepe spits en bleek sterk aan de bal. Met als hoogtepunt twee minuten voor de pauze toen hij met een curvebal doelman Sjoerd Rensen bijna verschalkte. De rebound werd vervolgens door Kiran Bechan ongeconcentreerd over geschoten.
FC Emmen was overigens in het duel dat volgens beide trainers eigenlijk niet gespeeld had mogen worden zeker niet de mindere. Het liet af en toe aardige dingen zien maar het toonde ook weer eens het onvermogen van de spitsen Geoffrey Verweij en Kiran Bechan aan om zinnige dingen neer te zetten. Trainer Krabbe had youngster Rick ten Voorde buiten de basis gelaten om hem wat rust te gunnen maar de A-junior maakte in het kwartiertje dat hij nog mocht meespelen meer indruk dan zijn voorganger in 75.
De eerste kans van de wedstrijd was voor FC Emmen. In de vijfde minuut kreeg Robbie Haemhouts een mogelijkheid maar moest zijn meerdere in de afscheid nemende keeper Sjoerd Rensen erkennen. Kort daarop ging Villadsen in de fout en kwam FC Dordrecht aldus goedkoop aan een voorsprong die twee minuten later door Eddie Putter nog uitgebouwd had kunnen worden maar de spits schoot over. Na een kwartier spelen leek FC Emmen iets terug te kunnen doen na een prima aanval maar de inzet van Haemhouts werd deze keer tot hoekschop verwerkt. Kort voor rust was Ghoochannejhad dus dicht bij de gelijkmaker.
Na de pauze kreeg FC Dordrecht eigenlijk geen uitgespeelde mogelijkheden meer. Trainer Gert Kruys zei na afloop dan ook: ,,We hebben weleens betere wedstrijden verloren.” Bij FC Emmen kreeg Geoffrey Verweij in de 65e en 67e minuut twee maal de gelegenheid zich in de kijker te spelen. De eerste maal schoot hij recht op de keeper en twee minuten later was zijn voorzet veel te hard waardoor de Emmer spitsen er geen voet tegenaan konden krijgen. In de slotfase plus de drie minuten extra tijd werden bij FC Emmen Rick ten Voorde en Rogier Krohne in het veld gebracht. Laatstgenoemde zette in de extra tijd doelman Rensen nog aan het werk maar de op zich best verdiende gelijkmaker bleef uit.
FC Dordrecht – FC Emmen 1-0. 7. Kras 1-0. Scheidsrechter: De Groot. Gele kaart: Sequeira (FC Dordrecht), Van der Kruis (FC Emmen). Toeschouwers: 2294.
FC Dordrecht: Rensen; Van Muyen, Versluis, Kras, Lonquet, Coster, Ramos, Sequeira, Lopes (86. Verhoek), Van der Sloot, Putter (78. Kalisse).
FC Emmen: Villadsen; Bevaart, Huisman de Jong, Van der Kruis (82. Krohne), De Vries, Verweij, Pannekoek, Haemhouts, Ghoochannejhad, Stroeve, Bechan (76. Ten Voorde).