Terug naar overzicht Terug

Marcel Kleizen heeft kuitbeen gebroken


Gezien het probleem dat zich bij Kleizen na de overeenkomst met FC Emmen openbaarde leek terugkeer naar Zwolle de logische stap maar op verzoek van Kleizen wil hij liever in Emmen revalideren. FC Emmen lijkt daarmee na overleg met de medische staf in te willen stemmen. Pas op het moment dat Marcel Kleizen zijn eerste speelminuten voor FC Emmen gaat maken wordt er dan een huursom betaald.
De blessure kwam twee weken geleden tot stand in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles bij een botsing met doelman Remko Pasveer. Hij werd door de Zwolse clubarts onderzocht die echter geen zware blessure vaststelde. Dat deed wel clubarts Lucas Degen van FC Emmen die tot verbijstering van Marcel Kleizen een breuk constateerde.
,,Dit is het ergste moment dat je kunt bedenken om geblesseerd te raken”, zegt Marcel Kleizen in dagblad De Stentor. ,,Als ik weer fit ben, zitten we halverwege de laatste periode. Dan wordt het moeilijk om nog beslissend te zijn voor FC Emmen. Terwijl ik tot in de tenen gebrand was om wat te laten zien.”
Directeur Gerald van den Belt beseft dat FC Zwolle door die verkeerde inschatting in een raar parket is beland. “We hebben FC Emmen wel gemeld dat Kleizen geblesseerd was. Dat het nu zo slecht is uitgepakt is heel vervelend, vooral voor Kleizen zelf. Aan de hand daarvan hebben wij de afspraken met FC Emmen herzien..”
Voorlopig zit de spits met de gebakken peren, thuis op de bank. “Ik hoop dat het been niet in het gips hoeft, dat hoor ik maandag nog. Of ik iemand wat verwijt Dat heeft geen enkele zin. Voor de tweede keer heb ik een blessure opgelopen na een ongelukkige botsing. Ik wil niet het stempel krijgen dat ik blessuregevoelig ben. De enige manier om dat te bewijzen is dat ik komend seizoen vijftien goals maak. Waar dan ook.”