Terug naar overzicht Terug

Pittige paasdagen voor FC Emmen


In vier dagen tijd tegen de nummers zes en één en dan ook nog in uitwedstrijden. Dat is wat FC Emmen in het paasweekeinde voor de boeg heeft. Het begint vrijdagavond met de altijd lastige uitwedstrijd tegen MVV Maastricht dat een prima seizoen doormaakt. De ploeg van trainer Ron Elsen is al tien thuiswedstrijden achtereen ongeslagen dus wordt het een lastige opgave voor FC Emmen.


MVV Maastricht eindigde vorig seizoen als tiende, het haalde daarmee wel de play offs en draaide daarin twee ronden mee. Dit seizoen staat de ploeg dus aanmerkelijk hoger geklasseerd. In de maand november stond MVV zelfs twee weken lang op de eerste plaats. Topschutter is Thomas Verheijdt met elf treffers maar hij staat al een tijdje droog. In zijn laatste acht wedstrijden scoorde hij niet meer. Nummer twee van de doelpuntenmakers is Joeri Schroyen met acht goals. De resultaten die FC Emmen in het verleden in Maastricht heeft behaald, zijn redelijk hoopgevend. Met zeven overwinningen voor MVV, zes keer zeges voor FC Emmen en zes gelijke spelen is er sprake van balans. FC Emmen speelde dit seizoen thuis 0-0 tegen de Limburgers die door het gelijke spel de koppositie moesten afstaan.

In de komende twee wedstrijden ziet het schema voor, RKC en FC Eindhoven, de concurrenten van FC Emmen, er redelijk pittig uit. Op vrijdag ontvangt RKC Waalwijk kampioenskandidaat VVV Venlo en de maandag erop speelt RKC opnieuw thuis en wel tegen Almere City FC. FC Eindhoven speelt vrijdag thuis tegen Fortuna Sittard en moet maandag uit naar het geduchte NAC Breda. Het is moeilijk uit te maken wie het zwaarste programma heeft maar FC Emmen gooit met de uitduels tegen MVV en VVV Venlo wat dat betreft hoge ogen.
FC Emmen: Telgenkamp; Aslan, Bakker, Siekman, Loen, Klok, Olijve, Bannink, Türk, Peters, Huisman.