Terug naar overzicht Terug

Pieter Elzinga verkozen tot Koning van Emmen


Op zaterdag 27 april viert de koning zijn verjaardag in Emmen. En om Koningsdag nóg specialer te maken, zijn we samen met de gemeente Emmen op zoek gegaan naar iemand in de regio die door anderen als een echte koning wordt gezien. Pieter Elzinga uit de Emmer wijk Barger-Oosterveld mag zich daardoor Koning van Emmen noemen.

Pieter werkt in het dagelijks leven lange dagen als chauffeur en bij thuiskomst zorgt hij voor zijn vrouw Kim en hun zoontje Jurre. Zowel Kim als Jurre hebben de ernstige spierziekte Duchenne. Pieter is groot fan van FC Emmen, maar sinds hun zoontje Jurre ziek is kan dat niet meer. Uiteraard is dit een enorm moeilijke periode voor Pieter, maar klagen doet hij zelden. Daarom is hij voor Lisa en vele anderen een echte koning.

Onverwachts bezoek
De koning in kwestie ontving van burgemeester Eric van Oosterhout en onze algemeen directeur Rinse Bleeker het speciale oranje shirt met handtekeningen van alle spelers. Het onverwachte bezoek had nog meer verrassingen voor Pieter. Vrijdag gaat hij als eregast met Kim samen naar de thuiswedstrijd van FC Emmen tegen MVV. Op Koningsdag krijgt het gezin een speciale plek langs de koninklijke route in het centrum van Emmen. Mogelijk resulteert dat nog in een bijzondere ontmoeting tussen de twee koningen.