Terug naar overzicht Terug

Periodetitel wordt mede in Emmen beslist


FC Emmen-MVV is dus een leuke affiche tussen de nummers negen en één. Waarbij de nummer negen met stip staat genoteerd op de hitparade van de eerste divisie. De Emmenaren hebben momenteel een ongeslagen reeks van vijf duels, inclusief de beker, opgebouwd en de Emmer verdediging is hierin slechts een maal gepasseerd! De ploeg van trainer Joop Gall moet dus in staat worden geacht het de koploper bijzonder lastig te maken. Dat MVV na zeven speeldagen de ranglijst zou aanvoeren, had zonder twijfel ook niet iedereen verwacht. De Limburgse defensie is in totaal slechts zeven keer gepasseerd wat evenveel als FC Emmen is. Het verschil zit in de gemaakte goals waar FC Emmen er tot nu zeven heeft gefabriceerd, knalden de MVV spitsen er al zeventien in. FC Emmen-trainer Joop Gall zag recentelijk de wedstrijd MVV-Excelsior en raakte onder de indruk van MVV. ,,Ze speelden toen gewoon goed. Je hebt van die wedstrijden waar je halverwege in slaap valt, maar ik heb die avond genoten van MVV. Ik verwacht dat ze in Emmen wel iets compacter zullen gaan spelen. Voor ons is de wedstrijd natuurlijk ook belangrijk, zetten we de lijn door krijgen we aansluiting bij de subtop.” 

MVV is als enige ploeg in de Jupiler League nog niet verslagen. Een opsomming van de tegenstanders leidt tot de merkwaardige ontdekking dat MVV, volgens de huidige stand, alleen maar opponenten uit het rechterrijtje heeft gehad. FC Eindhoven (16e), FC Oss (15e), BV Veendam (13e), Telstar (12e), De Graafschap (10e), AGOVV (11e) en Excelsior (14e) waren de tegenstanders tot dus ver. FC Emmen is als nummer negen de eerste ploeg uit het linkerrijtje die de handschoenen tegen de Limburgers opneemt. Volgens de statistieken wint FC Emmen thuis echter niet gemakkelijk van MVV, andersom is het exact het zelfde verhaal. In totaal hebben de ploegen elkaar 16 keer in Emmen ontmoet, FC Emmen en MVV wonnen beiden vier maal en liefst acht keer kwam er een remise uit de bus.

Slecht nieuws kreeg FC Emmen deze week te horen toen de ernst van de blessure bij Bart de Groot bleek. Seizoen voorbij luidt de harde conclusie. De selectie werd wel weer enigszins op peil gebracht door de terugkeer van de ‘dissidenten’ Ruud ter Heide en Jeffrey de Visscher. Het zou kunnen dat het tweetal vrijdag op de bank zit. De basisformatie is in vergelijking met de wedstrijd tegen FC Den Bosch ongewijzigd gebleven. Aaanvoerder Antoine van der Linden trainde niet voluit met lichte klachten aan de kuit maar zal wel spelen. Rutger Worm heeft nog tijd nodig en zal waarschijnlijk aanstaande dinsdag in het oefenduel tegen een team van SC Cambuur weer spelen. Bij Eldridge Rojer is het gips verwijderd en hij kan de training weer oppakken. Verder zijn Randel Shakison, Marijn Sterk, Elson Almeida en Michal Mravec niet beschikbaar.

Scheidsrechter bij FC Emmen-MVV is Jeroen Abbink die momenteel de dubieuze eer geniet het royaalste met kaarten om te springen. Hij heeft drie duels gefloten en daarin negentien kaarten van diverse kleuren uit de zak getrokken. Wat overigens niet wil zeggen dat ze onterecht waren. Jeroen Abbink floot ook het vorige seizoen FC Emmen-MVV. Toen won de thuisclub met 2-1