Terug naar overzicht Terug

FC Emmen kan MVV niet van feestje afhoudenWout Weghorst zou zich bij deze actie blesseren, maar kon verder spelen.  

 

Kelvin Maynard en Yannick de Wit proberen de bval uit de handen van Mark Veldmate (midden) te houden.

  

Mauriccio Mazzetti in duel met Antonio Stankov (Foto’s FC Emmen Media).

FC Emmen had zich veel voor genomen van het duel tegen de aspirant kampioen van de eerste periode en was in het grootste gedeelte van de eerste helft ook op de goede weg om de snode plannen waar te maken. In drie minuten tijd kort voor de pauze werd echter een 0-2 achterstand opgelopen waardoor de ploeg met een enorme dreun de kleedkamer in moest. Daar voor had FC Emmen niet zo gek veel weggeven en zelf de betere mogelijkheden gecreëerd. Na een kwartier was nota bene verdediger Said Bakkati met een prima kopbal dicht bij de openingstreffer maar doelman Bram Castro van MVV reageerde voortreffelijk. Een keihard schot van Kay Velda werd geblokkeerd, een doorbraak van Anmar Almubaraki eindigde in een hoekschop evenals een inzet van Yannick de Wit. In de veertigste minuut haalde Kelvin Maynard uit na de derde hoekschop voor de thuisclub maar miste het doel op een metertje.

Een minuut later viel de 0-1 volkomen onverwachts. Een voorzet vanaf de rechterkant werd in het doelgebied geplaatst waar behalve MVV aanvoerder Tom van Hyfte ook FC Emmen verdediger Kelvin Maynard stond. Laatstgenoemde raakte de bal ongelukkig waardoor doelman Peter van der Vlag kansloos was: 0-1. Op slag van rust werd het helemaal een dolle boel in het supportersvak van MVV toen middenvelder Bryan Smeets er 0-2 van maakte. Een onderschepte bal werd snel in een counter door het midden opgezet en afgewerkt. ,,Tot dan toe hadden we verdedigend eigenlijk geen centje pijn’’, treurde trainer Joop Gall. ,,We hadden echter meer moeite met het afdwingen van kansen. Misschien toonden we een beetje te veel respect. Dan bereid je je voor op een rustpraatje bij een 0-0 stand, vallen er plotseling twee goals waardoor het verhaal helemaal anders wordt.’’

 

Norair Mamedov (rechts) lijkt ploeggenoot Said Bakkati de bal afhandig te willen maken.

 

Wout Weghorst in een net-niet situatie (Foto’s Boudewijn Benting) 


In de warming up was het bij FC Emmen overigens de vraag geweest of aanvoerder Antoine van der Linden en spits Anmar Almubaraki wegens lichamelijke ongemakken wel zouden kunnen starten. Dat bleek uiteindelijk wel het geval. Van der Linden werd halverwege de tweede helft wel gewisseld ten faveure van Mauricio Mazzetti die in de voorste lijn voor onrust moest zorgen. Almubaraki speelde het duel wel uit, maar kon evenals zijn collega aan de andere kant Norair Mamedov centrumspits Wout Weghorst niet in stelling brengen. De lange Tukker werkte ontzettend hard, maar kwam tot geen enkele doelkans.

 

Peter van der Vlag is voor de derde keer geslagen. Tot ontzetting van Yannick de Wit. (Foto: Gerrit Rijkens) 

De tweede helft was amper begonnen toen Bryan Smeets een grote kans op 0-3 liet liggen. Daarna was Kay Velda in beeld met twee harde knallen van grote afstand maar het waren niet meer dan handen warmertjes voor Bram Castro. Kort na het inzetten van joker Mazzetti viel echter de voor MVV bevrijdende derde treffer. Danny Schreurs kon vanaf de zestienmeter lijn uithalen. Van der Vlag hield de bal weliswaar tegen, maar voor de voeten van dezelfde Schreurs die nu wel afrondde: 0-3. FC Emmen probeerde het daarna nog wel, zo vloog een kopbal van Mazzetti net naast en kreeg Velda nog een kans via een vrije trap maar mikte slecht. MVV-trainer René Trost liet vervolgens zijn wissels nog even meevieren voordat het Limburgse feest kon losbarsten.

FC Emmen-MVV 0-3. 41. Maynard (eigen doel), 45. Smeets 0-2, 76. Schreurs 0-3. Scheidsrechter: Abbink. Gele kaart: Van der Linden, Maynard (FC Emmen), Esajas, Gillis (MVV). Toeschouwers: 3018.
FC Emmen; Van der Vlag; Bakkati, Maynard, Van der Linden (69. Mazzetti), Kunst, Velda, De Wit (82. Górtz), Bannink, Mamedov (63. Wijks), Weghorst, Almubaraki.
MVV: Castro; Labylle, Knops, Verdellen, Stankov (89. Kuipers), Smeets (84. Voorjans), Gillis, Van Hyfte, Esajas, Veldmate (87. Borgers), Schreurs.