Perfecte dag voor jeugdafdeling FC Emmen

FC Emmen A1-Haarlem A1 2-1
Hoewel voor beide partijen eigenlijk niets meer op het spel stond was het best een aantrekkelijke wedstrijd die in het Univé stadion mocht worden afgewerkt. Omdat het restant van deze eerder gestaakte wedstrijd 46 minuten duurde moest na een minuut spelen van speelhelft worden gewisseld. De Haarlemmers kwamen in de 65e minuut op 0-1 waarna de Emmenaren op jacht naar minimaal de gelijkmaker gingen. Wouter van Aanholt was er dichtbij met een kopstoot uit een voorzet van Lorenzo Kranenburg maar de Haarlemmer goalie tikte de bal over. Acht minuten voor het einde viel de gelijkmaker. Uit een hoekschop van Mike Koenders werkte Yannis Kazantzis de bal in het doel: 1-1. In de 90e minuut was een fraaie kopbal van Sietze Glazenburg de sluitpost van de gasten te machtig waardoor FC Emmen A1 op 2-1 kwam. Op dat moment liep de negentigste minuut maar de scheidsrechter wilde blijkbaar zo lang mogelijk van het schouwspel genieten en trok een minuut of acht extra tijd bij waarin echter niet meer werd gescoord.
FC Emmen A1: IJzerman: Kuilder (44. Kazantzis), Schijff, Van den Berg, Koenders, Beeksma, Van Aanholt, Glazenburg, Fidom, Kiekebelt (44. Van der Ham), Kranenburg.

De keeper van Haarlem tast mis, Yannis Kazantzis (13) staat paraat.

De hier niet zichtbare Kazantzis scoort de gelijkmaker

Sietze Glazenburg kopt de winnende treffer binnen.

Matchwinner Sietze Glazenburg.

FC Emmen C1-Go Ahead Eagles C1 2-0
Om de tiende en veilige plek vast te houden moest FC Emmen C1 winnen. Dat moest uitgerekend tegen nummer elf Go Ahead Eagles gebeuren en aan die voorwaarde voldeden de Emmenaren. Maar waar niemand op had gerekend gebeurde in de wedstrijd tussen kampioen Ajax C1 en rode lantaarndrager Stormvogels C1. In Amsterdam won de nummer twaalf namelijk met 2-1 waardoor de ploeg uit IJmuiden de komende zaterdag op de laatste dag in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen op gelijke hoogte kan komen.
FC Emmen C1 had het niet gemakkelijk tegen de Deventenaren maar besliste het duel in feite in de 34e en 35e laatste minuut van de eerste helft. Stephen Warmolts schoot eerst de 1-0 binnen en amper een minuut later deed Stan Ypenburg het zelfde vanaf de linkerkant. Daarvoor had FC Emmen overigens al een mooie kans gehad want een halve minuut voor dat de 1-0 viel raakte Reza Hosseini de lat. Na de thee was het een spannend duel waarin de gasten kansen kregen maar ook de thuisclub de nodige doelkansen creëerde. In de 2-0 stand kwam evenwel geen verandering meer.
FC Emmen C1: Kortman: Ots, Jonkers (18. Ypenburg), Bouws, Wessels, Warmolts (68. IJzerman), Streutker, Rasevic (47. Westebring), Strating, Huser, Hosseini.

Stephen Warmolts (tweede van rechts) zet FC Emmen C1 op voorsprong.

Stan Ypenburg (rechts op de voorgrond) verschalkt de Deventer doelman met een lob.

Go Ahead Eagles D1-FC Emmen D1 2-5
De D-jeugd van FC Emmen prolongeerde door deze overwinning het verblijf in de eerste divisie. Een dik verdiende zege die al in de eerste vijf minuten via twee treffers van Sander Boer vorm kreeg. De 1-2 nog voor rust werd gemakkelijk weggegeven maar na de wisseling tilden Sem Nijkamp uit een strafschop en Joe Osasso na goed voorbereidend werk van Hamza Azarkan de stand naar 1-4. Na de 2-4 uit een vrije trap bepaalde Sander Boer de eindstand op 2-5.
FC Emmen D1: Koers: Arends, Graver, Meinderts (Spaans), Van Dijk (Spijodic), Nijkamp, Osasso, Berens (Baas), Boer, Berends (Heerkes), Azarkan.