Terug naar overzicht Terug

Peet Bijen beëindigt spelerscarrière


Peet Bijen heeft besloten te stoppen met zijn spelerscarrière. Het lukt hem niet om volledig te herstellen van een erg vervelende enkelblessure.

Peet kwam in 2006 bij de jeugdopleiding van FC Twente. Bij die club debuteerde hij in 2013 als aanvoerder van Jong FC Twente in het betaalde voetbal. In 2015 volgde zijn debuut in de Eredivisie. Na zijn periode bij de club uit Enschede, speelde hij in het seizoen 2020-2021 voor ADO Den Haag. Bij de Hagenezen kwam hij tot zeven wedstrijden, tot hij in op 28 oktober 2020 een enkelblessure opliep tijdens een bekerduel tegen Sparta.

In augustus 2021 kwam Peet bij onze club. Hij was herstellende van dezelfde langdurige hielblessure. Uiteindelijk lukte het hem om terug te komen en maakte hij in de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen ADO Den Haag, zijn rentree na negentien maanden blessureleed. Vervolgens maakte hij ook in de voorbereiding minuten tegen DZOH en vv Drenthina, maar hij was nog altijd niet volledig fit. Daarom besloot hij individueel verder te trainen met een fysiotherapeut. Hij sloot daarna wederom aan bij onze groep, maar de blessure bleef aanhouden en dus zet hij nu een punt achter een mooie maar helaas te korte spelerscarrière.

We vinden het erg vervelend voor Peet en wensen hem veel sterkte!